Κόσμος

Άρχισαν οι απολύσεις λόγω κορωνοϊού στην Τουρκία

H πρώτη μαζική απόλυση προήλθε από την τουρκική DO&CO, θυγατρική των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines). Οι εργαζόμενοι της εταιρείας απέρριψαν την πρόταση για άδεια άνευ αποδοχών, που πρότεινε η εταιρεία λόγω κορωνοϊού, και ως αποτέλεσμα απολύθηκαν 700 άτομα. Παράλληλα, μεγάλη αλυσίδα καφέ απέλυσε υπαλλήλους της που εργάζονται λιγότερο των 6 μηνών, ενώ υποχρέωσε υπαλλήλους με πάνω από 6 μήνες στην εταιρεία να υπογράψουν άδεια άνευ αποδοχών.

Τα συνδικάτα στην Τουρκία προειδοποιούν ότι οι εργαζόμενοι που θα πληγούν περισσότερο είναι εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και καλούν την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις απολύσεις, όπως σε άλλες χώρες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε πάντως την κυβέρνηση να παράσχει άμεση βοήθεια σε μετρητά σε φτωχές οικογένειες.

Σε πλαστικές σακούλες οι νεκροί από κορωνοϊό, με υπουργικό διάταγμα
Σε πλαστικές σακούλες θα πρέπει να τοποθετούνται πρώτα οι νεκροί από τον κορωνοϊό και έπειτα θα εναποθέτονται στο φέρετρο, σύμφωνα με νέο διάταγμα του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης κατά του φονικού ιού.

Πικνίκ και μπάρμπεκιου τέλος στην Τουρκία
Πικνίκ και μπάρμπεκιου απαγορεύονται δια… νόμου και ροπάλου πλέον στην Τουρκία, γιατί προϋποθέτουν συνάθροιση ανθρώπων και ανταλλαγή… σταγονιδίων. Πράγμα επικίνδυνο στα χρόνια του… κορωνοϊού. «Απαγορεύεται το μπάρμπεκιου σε όλα τα εθνικά πάρκα, τα δάση, και τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το