Τοπικά

Αρχισαν οι αντιδράσεις για τις μελέτες πεδινής χάραξης του περιφερειακού στα Λεχώνια -“Οικολογικό έγκλημα”

Οι κάτοικοι της περιοχής των Λεχωνίων συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της πεδινής χάραξης του περιφερειακού που θα διέρχεται από την περιοχή και δηλώνουν πως δεν μπορεί να επιτραπεί η καρατόμηση 6.000 δέντρων.

“Το έτος 2021, θέλουν να επικαιροποιήσουν και να εφαρμόσουν μια χάραξη περιφερειακού, η οποία έχει προταθεί πριν από 25 χρόνια, και έχει ακυρωθεί, από δημόσιους φορείς, ΤΕΕ, νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια, λόγω των επιβλαβών επιπτώσεων, σε περιουσίες ανθρώπων, και των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει σε ολόκληρη την περιοχή.

Στην πιο εύφορη πεδιάδα της Μαγνησίας, θέλουν να κόψουν πάνω από 6.000 αιωνόβια ελαιόδεντρα και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τα οποία παρέχουν τα προϊόντα τους, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Μέχρι και σήμερα, δίνονται οικοδομικές άδειες πάνω στη χάραξη, με αποτέλεσμα, να χρειαστεί να γκρεμιστούν σπίτια, ή να περάσει ο περιφερειακός μέσα από τις αυλές των ήδη υπαρχουσών κατοικιών, χωρίς αποζημιώσεις, μιας και έχει χαρακτηρισθεί εθνική οδός”. αναφέρουν.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως η  οικολογική καταστροφή θα είναι τεράστια, στον τοπικό πνεύμονα όλης της περιοχής, ο οποίος βοηθά στο φιλτράρισμα της καύσης σκουπιδιών που γίνεται, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων, από την τσιμεντοβιομηχανία που δεν τηρεί τις προΰποθέσεις.

Υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι σύμφωνα με τους ίδιους όπως η  ημιορεινή χάραξη ή παρεμβάσεις στο ήδη υπάρχον δίκτυο, που βοηθούν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, τα 5 – 6 Σαββατοκύριακα που δημιουργείται το πρόβλημα.

“Βοηθήστε μας να αποτρέψουμε την καταστροφική κατασκευή, και να ακουστεί η φωνή μας στις αρμόδιες αρχές, όπως και οι εναλλακτικές προτάσεις μας”, αναφέρουν,α πευθυνόμενοι σε φορείς, παρατάξεις και πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το