Παραπολιτικά

«Αρχηγείο»

Η είσοδος στους συγγενείς απαγορεύεται από την έναρξη της πανδημίας και οι γέροντες πρώτοι και χωρίς αντιρρήσεις εμβολιάστηκαν στο σύνολό τους. Ήταν οι εμβολιασμοί στο Γηροκομείο του Βόλου μια μεγάλη γιορτή. Κανείς σε αυτή τη γιορτή δεν φανταζόταν πως οι γέροντες θα ήταν παραδομένοι στον εφιάλτη από τον οποίο ήθελαν να γλιτώσουν.
Δεν περνούσε από το μυαλό τους πως οι άνθρωποι που τους φρόντιζαν θα ήταν οι υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Δεν είχαν φανταστεί πως εκεί στα ορεινά της Αγίας Παρασκευής, θα είχε στηθεί το αρχηγείο κατά της «υγειονομικής τρομοκρατίας» και θα κυριαρχούσε το αδούλωτο, το πνεύμα το αθάνατο και αυτοί δεν θα ήταν φιλοξενούμενοι, αλλά όμηροι ιδεοληψιών των φροντιστών τους. Ένα μικρό σύνολο, που με τις εμμονές του έστειλε τέσσερις γέροντες στο νοσοκομείο και προκάλεσε τεράστιο επικοινωνιακό θόρυβο.

Είχε προηγηθεί το Σουρλίγκειο που μετρά πολλές απώλειες ζωών. Μια υπόθεση που ανέλαβε βεβαίως η εισαγγελία για να εντοπίσει την αιτία του κακού και όλες τις αβελτηρίες, αλλά η έρευνα δείχνει να είναι στάσιμη, παρότι εκεί, στο Σουρλίγκειο, χάθηκαν ζωές. Πολλές ζωές, αλλά δεν έγινε μάθημα. Ξεχάστηκε αυτό το δράμα για να έρθει στην επιφάνεια ένα νέο. Αυτό με τους ευτυχώς εμβολιασμένους γέροντες του Γηροκομείου Βόλου, εκεί που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ζητούν συμμάχους για μην απολυθούν και έχουν πέσει να «φάνε» τον πρόεδρο Παύλο Πάνο που είναι υπέρ της περιθωριοποίησης του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού.
Τι είπε ο Παύλος Πάνος διαφορετικό από τη Δόμνα Μηχαϊλίδου που επίσης «ξεσήκωσε» μεγάλη οργή; Τίποτα διαφορετικό, τίποτα παράλογο.
Ποιο επιχείρημα εκτός από την περιθωριοποίηση για να μην κινδυνεύει η ζωή κανενός μπορεί να αντιταχθεί στον παραλογισμό, που θέλει εργαζόμενους να αναλαμβάνουν ρόλο ρυθμιστών της πανδημίας μέσα σε ένα ίδρυμα.
Η ανασύνταξη της ζωής όλων απέναντι στην πανδημία περνάει από σαφείς απαντήσεις, καθαρή στάση και καθαρές πρωτοβουλίες . Μένει να δούμε ποια μέτρα θα είναι εκείνα που θα προστατέψουν ανθρώπινες ζωές στην πράξη και όχι στα τηλεπαράθυρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το