Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Κλείνουν επτά ναοί λόγω έξαρσης της πανδημίας

Οι δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μελβούρνη, κατέστησαν αναγκαία τη λήψη αυστηρών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ανακοίνωσε τη διακοπή της δημόσιας λατρείας σε επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές κινδύνου. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις Εκκλησίες: Αγία Τριάδα Footscray, Αγία Παρασκευή St Albans, Άγιος Δημήτριος Ascot Vale, Παναγία Σουμελά East Keilor, Άγιος Βασίλειος Brunswick, Άγιος Ελευθέριος Brunswick και Άγιος Νεκτάριος Fawkner.

Με σχετική Εγκύκλιο προς τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκιήλ, και στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, αρχιμανδρίτη Ευμένιο, ο κ. Μακάριος διευκρίνισε πως οι συγκεκριμένες Εκκλησίες θα μείνουν κλειστές για τους πιστούς, αλλά θα τελούνται κανονικά όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες από τον ιερέα και τον ψάλτη.

Όσον αφορά στα μυστήρια και τις κηδείες, εφόσον είναι δυνατόν, θα τελούνται σε άλλους ναούς ή σε αυστηρά στενό οικογενειακό περιβάλλον.

«Σας προτρέπω να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες, καθοδηγώντας καταλλήλως τους ιερείς μας και τα Διοικητικά Συμβούλια των ανωτέρω Ιερών Ναών και παράλληλα σας παρακαλώ θερμώς να εντείνετε τις προσευχές σας προς τον δωρεοδότη Θεό, του Οποίου την παρέμβαση αναμένει όλη η ανθρωπότητα» τόνισε στην Εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το