Τοπικά

Αραίωση των τμημάτων στα σχολεία ζητεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Αραίωση των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα, με την αξιοποίηση περισσότερων αιθουσών όπου υπάρχουν διαθέσιμες, ζητεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης των σχολείων. Επίσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέλευσης, ζητείται να καταγραφούν οι πρόσθετες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και να ζητηθεί από το υπουργείο η έγκαιρη κάλυψη τους με πρόσληψη αναπληρωτών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας:
Το βασικό μέλημα όλων όσων εμπλέκονται αυτή την περίοδο είναι να ανοίξουν τα σχολεία, να μπούν οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια για τους ίδιους ,τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες όμως κάτω από τις οποίες ανοίγουν φέτος τα σχολεία είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω του κορονοϊού,της διασποράς του και του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Η δωρεάν διασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, κ.λ.π) για μαθητές, εκπ/τικους και για όσους απασχολούνται, καθώς και η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας των χώρων είναι αυτονόητη…Κατά κοινή όμως ομολογία όλων των ειδικών, ο ασφαλέστερος τρόπος προστασίας είναι η αποφυγή του συνωστισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους…

Θεωρούμε επιβεβλημένο, τουλάχιστον σε όσες σχολικές μονάδες υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, να αξιοποιηθούν για την αραίωση των μαθητών στα πολυπληθέστερα τμήματα.

Καλούμε τον Διευθυντή Εκπ/σης στο πλαίσιο του γενικού πρωτοκόλλου και των μέτρων που αυτό επιβάλλει για την προστασία από τον κορονοϊό να μεριμνήσει ώστε οι σχολικές μονάδες να προχωρήσουν άμεσα, όπου υπάρχει η δυνατότητα, σε αραίωση των τμημάτων. Οι πρόσθετες ανάγκες σε εκπ/τικούς που θα προκύψουν να καταγραφούν και να ζητηθεί από το υπουργείο η έγκαιρη κάλυψη τους με πρόσληψη αναπληρωτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το