Τοπικά

Αρ. Μπασδάνης: Στην «εντατική» η αγορά και επιβάλλονται ακόμη πιο παρεμβατικά μέτρα στήριξης

Την εξέλιξη του νέου απαγορευτικού και τις επιπτώσεις της στην αγορά σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Ο ίδιος τόνισε αρχικά πως οι έμποροι και οι επαγγελματίες της αγοράς υπέμειναν με πολλές θυσίες για ενάμιση και πλέον μήνα την καραντίνα και ήλπιζαν πως από τα Χριστούγεννα και μετά τα πράγματα θα ομαλοποιούνταν. Αρχικά ήρθαν αντιμέτωποι με το click away ένα σύστημα με το οποίο ελάχιστοι δυστυχώς μπόρεσαν να συμβαδίσουν. Στη συνέχεια οι ελπίδες κάπως μεγάλωσαν, όταν ακούστηκε το νέο σύστημα του click in shop, αλλά πριν καλά-καλά αρχίσει να εφαρμόζεται, αναγκάζονται να κλείσουν ξανά τα καταστήματα τους με κυβερνητική εντολή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού. Μάλιστα υπάρχει μια έντονη φημολογία πως το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου, αλλά στις 18 Ιανουαρίου που σημαίνει ότι θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον πρώτο μήνα του 2021. Βέβαια σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα έχει η υγεία όλων μας».
Ο κ. Μπασδάνης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα σωστό μέτρο, όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι επαγγελματίες πέρα από τα ενοίκια, έχουν και άλλες υποχρεώσεις να καλύψουν, και το κυριότερο πρέπει να θρέψουν τις οικογένειές τους που με τις σημερινές συνθήκες κάνουν καθημερινό αγώνα για να το εξασφαλίσουν. Γι’ αυτό και λέμε ότι οι έμποροι και ευρύτερα η αγορά βρίσκονται στην «εντατική» και επιβάλλεται να παρθούν ακόμη πιο παρεμβατικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το