Ελλάδα

AΠΘ: Σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας – Κλειδώνουν το βράδυ και οι 67 πόρτες

Κλειδώνουν εδώ και λίγες μέρες από τις 21:30 εώς τις 6 π.μ. και οι 67 περιμετρικές πόρτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας. «Είναι κάτι φυσιολογικό. Και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στον καλύτερο έλεγχο του πανεπιστημίου» δήλωσε στο ethnos.gr ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Ανοιχτές θα παραμένουν μόνο δύο κεντρικές είσοδοι, αυτή της Φιλοσοφικής επί της οδού Εθνικής Αμύνης και άλλη μία η οποία βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Έκθεσης στην Εγνατία. Στις συγκεκριμένες εισόδους οι οποίες θα παραμένουν ανοιχτές και μετά τις 21:30 θα βρίσκονται φύλακες της υπηρεσίας.

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελευθερίας εκπαίδευσης και έρευνα. Θεωρείται κάτι αυτονόητο και τηρείται διαχρονικά στην χώρα μας. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο όπου παρεμποδίζεται η ελευθερία της έρευνας και διδασκαλίας. Θέλουμε την Πανεπιστημιούπολη να είμαι μία όαση στο κέντρο της πόλης μας», πρόσθεσε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το