Τοπικά

Απροσπέλαστη η κεντρική είσοδος του δρόμου στο Πουρί – Ευθύνες στη δημοτική αρχή επιρρίπτει η αντιπολίτευση

Το Πουρί ήταν από τις περιοχές του Ανατολικού Πηλίου που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας με μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, καθώς και τις περιουσίες των κατοίκων.
Επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως μεγάλη κατολίσθηση έχει σημειωθεί στο τμήμα του δρόμου στην είσοδο της κοινότητας και η μετακίνηση διεξάγεται με σημαντική δυσκολία. Όπως αναφέρει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά, για να εισέλθουν οι κάτοικοι στο Πουρί, θα πρέπει να διασχίσουν άλλο δρόμο, κάνοντας ολόκληρο κύκλο. Ακόμη σε τέσσερα σπίτια του Πουρίου οι ζημιές είναι τόσο πολλές, που δεν μπορούν να κατοικηθούν και οι οικογένειες που διέμεναν εκεί, βρίσκονται σε αναζήτηση άλλης κατοικίας.

Παράλληλα, μεγάλες είναι καταστροφές στην εσωτερική οδοποιία, σε κτήματα και υποδομές, όπως δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά στην οδική σύνδεση με την παραλία του Οβριού.
Επίσης, πολλές καθιζήσεις προκλήθηκαν και σε διάφορα σημεία του δρόμου Ζαγοράς-Πουρίου.
«Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι στο Πουρί των γύρω οικισμών και εύλογα αναρωτιούνται, γιατί δεν πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην βιώνουν ξανά έναν «Γολγοθά» στην καθημερινότητά τους», επισημαίνει η κ. Σαμαρά, υπενθυμίζοντας ότι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο της εισόδου στο Πουρί υπάρχουν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2018 και δεν έχουν αποκατασταθεί. Επίσης στον δρόμο προς την παραλία του Οβριού οι καθιζήσεις έχουν προκληθεί από τον Νοέμβριο του 2019 και ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε.

«Ήταν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει, να πιέσει και να υλοποιήσει τις αποκαταστάσεις των ζημιών. Ρίχνοντας το μπαλάκι, τη μια στην Περιφέρεια και την άλλη στα υπουργεία, δεν πράττει τίποτα άλλο από το να αθετεί τις υποχρεώσεις προς τους δημότες.
Ως δημοτική παράταξη, ήδη μεταβήκαμε σε όλα τα σημεία των ζημιών, μιλήσαμε με κατοίκους και θεσμικούς παράγοντες και θα αναδείξουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα προβλήματα», καταλήγει η κ. Σαμαρά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το