Τοπικά

Απροσπέλαστα πεζοδρόμια στα Παλιά – Διαμαρτυρίες περιοίκων για το πάρκο της οδού Γιαννιτσών

Διαμαρτυρίες περιοίκων στα Παλιά για την εγκατάλειψή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια. Πεζοδρόμια και δρόμοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ την κατάσταση επιβαρύνουν οι πολλές εγκαταλειμμένες κατοικίες. Διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το πάρκο στην οδό Γιαννιτσών κοντά στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.
Χόρτα, χαλασμένα πεζοδρόμια, σπασμένα κράσπεδα, ελλιπής καθαριότητα, λακκούβες, έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα πεζοδρόμια να είναι απροσπέλαστα και οι δρόμοι να διασχίζονται μόνο από τζιπ, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.

Οι οδοί Λαχανά, Σαρανταπόρου, Σουλίου, Βελισσαρίου, Αγίων Θεοδώρων, Παπακυριαζή, Γιαννιτσών, ακόμη και ο κεντρικός δρόμος της Μητρ. Γρηγορίου εμφανίζουν τριτοκοσμικές συνθήκες με τα χόρτα να έχουν θεριέψει στα πεζοδρόμια.

Στη Σαρανταπόρου έχουν πεταχτεί δίπλα από τους κάδους παλιά βιβλιοθήκη και σακούλες με μπάζα

Σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα όχι μόνο από τα χόρτα, αλλά και από τις τρύπες που υπάρχουν με τους κατοίκους να ζητούν την επικάλυψή τους. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, έχουν εγκαταλειφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες πάρα πολλά χρόνια και δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο πληρώνουν δημοτικά τέλη, τα οποία στην ουσία δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Στην οδό Λαχανά το νότιο πεζοδρόμιο είναι γεμάτο χόρτα και τα κλαδιά από τα δέντρα καθιστούν τη διέλευση ενός πεζού αδύνατη, ενώ στο βόρειο πεζοδρόμιο υπάρχουν σκουπίδια και μία μίνι χωματερή.

Στην οδό Σαρανταπόρου έχουν πεταχτεί δίπλα από τους κάδους από βιβλιοθήκη έως σακούλες με μπάζα, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα ένας σωρός από κλαδιά έχει κάνει την εμφάνισή του.
Στη διασταύρωση της Αγίων Θεοδώρων με τη Μητρ. Γρηγορίου συνεργείο έχει σκάψει το πεζοδρόμιο για κάποια εργασία ή έχει υποστεί καθίζηση και απλά το έχει κλείσει με κορδέλες, σε ένα σημείο που δεν μπορεί να περάσει πεζός, παρά μόνο αν κατέβει στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σκουπίδια, φύλλα και γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια στο θεατράκι του πάρκου της οδού Γιαννιτσών

Όπως τονίστηκε από περιοίκους, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ από τα πολλά εγκαταλειμμένα σπίτια, κυρίως μονοκατοικίες. Το αποτέλεσμα, πεζοδρόμια να έχουν κατακλυστεί από χόρτα και σκουπίδια, αφού δεν υπάρχει κανείς ούτε να κόψει τα χόρτα, αλλά ούτε και να καθαρίσει το πεζοδρόμιό του μπροστά από το σπίτι του.
Στο ρεπορτάζ της «Θ» στα Παλιά, περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση του πάρκου στην οδό Γιαννιτσών και την εγκατάλειψή του, σε ένα μέρος που θα μπορούσαν να παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Στο πάρκο δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι στο οποίο να μη λείπουν τα ξύλινα κομμάτια για κάθισμα και πλάτη, ενώ υπάρχει μόνο μία μπασκέτα, της οποίας το ταμπλό είναι ραγισμένο.
Το θεατράκι του πάρκου είναι γεμάτο από σκουπίδια και φύλλα, ενώ λείπουν φωτιστικά, με τις παγίδες από την έλλειψη καπακιών σε φρεάτια να είναι πολλές, αφού όπως φαίνεται οι «συμμορίες των σιδηρικών» έχουν «χτυπήσει» και στο πάρκο της Γιαννιτσών.

Τα παγκάκια στο πάρκο της Γιαννιτσών είναι όλα διαλυμένα χωρίς κάθισμα και πλάτη

Λοϊζος Ασβεστάς 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το