Τοπικά

Αποζημίωση του Δήμου Αλμυρού για ζημιά σε λάστιχο ΙΧ από λακκούβα

 

Το ποσό των 100,44 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε ιδιώτη, μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, ως αποζημίωση για υλικές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του, πέφτοντας μέσα σε μεγάλη λακκούβα στο οδόστρωμα, επί της οδού Νεοπτολέμου, στην πόλη του Αλμυρού. Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου.
Η ιδιώτης κατέθεσε την αίτηση για εξώδικη αποζημίωση στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την καταστροφή που υπέστη ελαστικό του αυτοκινήτου της όταν έπεσε σε μεγάλη λακκούβα, στο οδόστρωμα, ενώ ήταν σε πορεία στην οδό Νεοπτολέμου, η οποία είναι παράλληλη της Βασ. Γεωργίου, στον Αλμυρό.
Η ίδια προσκόμισε το Δελτίο συμβάντος του Αστυνομικού Σταθμού Αλμυρού, σύμφωνα με το οποίο την προαναφερόμενη ημερομηνία του συμβάντος κατέγραψαν το περιστατικό και τις βλάβες του Ι.Χ. αυτοκινήτου, καθώς και έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού και το τιμολόγιο αγοράς ελαστικού από επιχείρηση.
Στη γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού σχετικά με τον εξώδικο συμβιβασμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι νόμιμη η λήψη απόφασης περί εξώδικου συμβιβασμού, επί του αιτήματος του ιδιώτη, αφού τυχόν άσκηση αγωγής για δικαστική επίλυση της διαφοράς είναι δυνατό να επιφέρει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Αλλά επίσης η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπισθεί υπό το πρίσμα των αρχών της χρηστής διοίκησης και της ευθύνης απέναντι στους διοικούμενους. Επομένως η λήψη ανάλογης απόφασης είναι προς το μείζον συμφέρον του Δήμου. Σε συνέχεια των ανωτέρω και επειδή το ποσό της αποζημίωσης είναι σχετικά μικρό (100,44 ευρώ) σε σχέση με την διαδικασία της δικαστικής οδού, προτείνω τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την αποζημίωση του αναφερόμενου στην παρούσα αιτούντος».
Όπως προαναφέρθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την καταβολή ποσού 100,44 ευρώ στον ιδιώτη, για την αντικατάσταση του ελαστικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το