Ελλάδα

Αποζημίωση 326.150 ευρώ σε εργαζόμενη νοσοκομείου που τραυματίστηκε από πτώση κλαδιού

ste

Τραυματίστηκε από την πτώση ενός τεράστιου κλαδιού ευκαλύπτου στην αυλή του νοσοκομείου όπου εργαζόταν. Το κλαδί της προκάλεσε κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι με συνέπεια να χρειαστεί χειρουργεία και αποκατάσταση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου-εργοδότη και επικύρωσε εφετειακή απόφαση που επέβαλλε στο νοσοκομείο την καταβολή αποζημίωσης στην υπάλληλο.
Το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της και δέχθηκε ότι ο τραυματισμός της εργαζόμενης οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν υποχρέωση, για τη συντήρηση, τη φροντίδα και τη έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών, καθώς είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα τω υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους. Η αγωγή της εργαζόμενης έγινε δεκτή, με την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 60.150 ευρώ και μηνιαία καταβολή 500 ευρώ έως του ποσού του 266.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα πάρει 326.150 ευρώ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το