Ελλάδα

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητά η Ράικου και ο σύζυγός της από τους εισαγγελείς διαφθοράς

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η αγωγή που άσκησε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου σε βάρος των συναδέλφων της, Ελένης Τουλουπάκη, Γ. Μανώλη και Χρ. Τζούρα, από τους οποίους ζητεί αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό διεκδικεί και ο σύζυγός της.
Η εισαγγελέας, «δείχνει» τους συναδέλφους της εισαγγελείς, ως υπαίτιους για την διαρροή της ύπαρξης εμβάσματος, ύψους 1000 ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με το σύζυγο της γιατρό, και προέρχεται από την Novartis.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας συγκροτείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρό του, ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, καθώς τόσο η ενάγουσα Ε. Ράικου όσο και οι εναγόμενοι εισαγγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το