Κόσμος

Αποζημίωση 15.000 ευρώ σε οικογένεια διότι η αστυνομία δεν κατάφερε να εμποδίσει την κόρη να πάει στη Συρία

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ σε μια οικογένεια, διότι η συνοριακή αστυνομία απέτυχε να εμποδίσει την έφηβη κόρη της οικογένειας να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Τουρκία με στόχο να ταξιδέψει κατόπιν για τη Συρία.

Το όνομα του κοριτσιού, ηλικίας 17 ετών εκείνη την εποχή, ήταν εγγεγραμμένο σε έναν εγχώριο κατάλογο παρακολούθησης προσώπων, αφού είχε φύγει από το σπίτι της τον Ιούνιο του 2013.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχές την αναζητούσαν, οι αξιωματούχοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού της επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο αν και η γαλλική νομοθεσία εμποδίζει τους ανήλικους να φεύγουν από την χώρα χωρίς την έγκριση των γονέων.
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι η αμέλεια που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές ήταν ένα σφάλμα που κατοχυρώνει την ευθύνη του Κράτους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.
«Δεν υφίσταται συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την χαλάρωση των μέτρων παρακολούθησης αναφορικά με την αποχώρηση ανηλίκων από το γαλλική επικράτεια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η δεσποινίδα Κ. (η ανήλικη) χρησιμοποίησε οποιαδήποτε μέθοδο για να εξαπατήσει την αστυνομία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κορίτσι έφθασε στη Συρία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν εντάχθηκε στις τάξεις ισλαμιστικής οργάνωσης ή έχει πλέον επιστρέψει στη Γαλλία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το