Τοπικά

Αποτίμηση των έργων και σχεδιασμός νέων στη συνάντηση Δ.Κολυνδρίνη με το δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου

3006ef73-1b6d-42a6-970e-66311065eb33

To Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Π. Κουτσάφτη και αιρετούς της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έγινε μια συνολική αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν την παρούσα χρονική στιγμή και αυτών που συνεχίζονται, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν, η ολοκλήρωση της διαγράμμισης του οδικού δικτύου του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στα οδικά τμήματα Ζαγορά – Καράβωμα, Ζαγορά – Χορευτό και στην παραλιακή οδό Χορευτού, οι ολοκληρωμένες εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην ευρύτερη περιοχή, όπως από Καράβωμα έως Δ. Αργαλαστής, από Δ. Αργαλαστής έως Αφέτες, από Μούρεσι προς Νταμούχαρη και από διασταύρωση Βόλου προς Μηλιές.
Επίσης έγινε συζήτηση για το έργο κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς – Μουρεσίου, για το οποίο προβλέπεται να γίνει αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, βοηθητικοί χώροι που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, κερκίδες και βοηθητικοί χώροι θεατών, προϋπολογισμού 2,050 εκ. ευρώ, πίστωση που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με την μελέτη του έργου να βρίσκεται στη φάση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτησή του.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η δημοπράτηση του έργου αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η οποία λόγω αποχής των εργοληπτών θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, το νέο έργο σήμανσης, διαγράμμισης και τοποθέτησης στηθαίων, η κοπή χόρτων και ο καθαρισμός ρείθρων και τα έργα ύδρευσης και άρδευσης που με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού θα υποβληθούν προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε πως «και στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, με τη σημαντική βοήθεια του Δημάρχου κ. Κουτσάφτη, γίνονται έργα ουσίας, έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, έργα που εξασφαλίζουν την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε από κοντά την πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε νέα έργα στην ευρύτερη περιοχή, με τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το