Πολιτισμός

Αποθήκη… γεμάτη από Σκαθάρια

club

Σε ένα μικρό, υπόγειο κλαμπ του Λίβερπουλ, που στεγαζόταν σε μια παλιά αποθήκη, το «Cavern Club», έκαναν οι Μπιτλς τα πρώτα τους βήματα προς τη δόξα.

Ο πρόσφατος θάνατος του πρώην ιδιοκτήτη του κλαμπ, Ray McFall, ξύπνησε μνήμες από εκείνη την εποχή, που τέσσερις άγνωστοι νεαροί ξεκίνησαν να γράφουν μουσική ιστορία για να ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί, διάσημοι καλλιτέχνες. Ο τοίχος του «Cavern Club» εξάλλου, που λειτουργεί σήμερα στο ίδιο ακριβώς σημείο, μαρτυρά τις παλιές ένδοξες εποχές του, καθώς πάνω σε κάθε τούβλο του είναι γραμμένο κι ένα διάσημο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Το «Cavern Club» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 16 Ιανουαρίου του 1957 ως ένα τζαζ στέκι που φιλοξενούσε τζαζ μπάντες της εποχής. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ο Alan Synter, έχοντας εντυπωσιαστεί από τα τζαζ μπαρ του Παρισιού που στεγάζονταν σε παλιές αποθήκες, δημιούργησε έναν αντίστοιχο χώρο στο Λίβερπουλ.

Σιγά σιγά όμως και ενώ η μόδα του ροκ εν ρολ είχε αρχίσει να εξαπλώνεται, το «Cavern» άλλαξε μουσικό προσανατολισμό και ιδιοκτήτες.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το