Τοπικά

Αποτελέσματα των δημοπρασιών για τις παραλίες στη Σκιάθο

Τα πρακτικά για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης 19 τμημάτων κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού, παραλίας για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου. Η δημοπρασία διεξήχθη την Τρίτη 14 Ιουλίου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών και αναδείχθηκαν πλειοδότες για τα παρακάτω τμήματα:
-400 τ.μ. στον Άγγιστρο με τιμή κατακύρωσης 5.250 ευρώ.
-500 τ.μ. στην Αγία Ελένη με τιμή 8.250 ευρώ.
-300 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με 9.250 ευρώ.
-Άγονη η δημοπρασία για την περιοχή Άρκος.
-500 τ.μ. στην περιοχή Ασέληνος Μεγάλος με τιμή 5.250 ευρώ.
-300 τ.μ. στην περιοχή Ασέληνος Μικρός με τιμή 2.750 ευρώ.
-120 τ.μ. στην περιοχή Βασιλιάς Μικρός με τιμή 2.750 ευρώ.
-Δύο χώροι των 500 τ.μ. στην περιοχή Ελιά με τιμή 3.500 ευρώ έκαστος.
-500 τ.μ. στην περιοχή Κεχριά – Αλυγαριές με τιμή 1.450 ευρώ.
-Άγονες οι δημοπρασίες για 120 και 100 τ.μ. αντίστοιχα στις περιοχές Κουτσούρη και Κρυφή Άμμος.
-120 τ.μ. στην περιοχή Μαράθα με τιμή 4.000 ευρώ.
-Δύο χώροι των 400 τ.μ. στο Μανδράκι με τιμή 4.000 έκαστος.
-350 τ.μ. στην περιοχή Μύτικας με τιμή 1.750 ευρώ.
-500 τ.μ. στην περιοχή Ξάνεμο με τιμή 5.000 ευρώ.
-Άγονες οι δημοπρασίες για δύο χώρους 375 τ.μ. στον Τσουγκριά και 500 τ.μ. στην περιοχή Τσουγκριάς Λαλάρια.
Η κατακύρωση του αποτελέσματος των δημοπρασιών θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επίσης εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα των δημοπρασιών για την τοποθέτηση αυτοκινούμενων ή ρυμουλκούμενων τροχήλατων αναψυκτηρίων στις παραλίες. Από τις 15 περιοχές οι δημοπρασίες για τις τρεις (Άρκος, Τσουγκριάς και Τσουγκριάς – Λαλάρια) ήταν άκαρπες. Τέλος, εγκρίθηκε και η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε παραλίες του νησιού.

Ανακλήθηκε η έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών
Σε ανάκληση της απόφασης έγκρισης έκτακτης επιχορήγησης ποσού ύψους 60.000 στη Σχολική Επιτροπή Γυμνασίου – Λυκείου προέβη χθες σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου. Η απόφαση για την έκτακτη επιχορήγηση είχε ληφθεί στη 1 Ιουλίου. Στη συνέχεια όμως, μετά από έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες αυτές ως επί το πλείστον αφορούν εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων και ενδεχομένως τίθεται ζήτημα νομιμότητας αν διενεργηθούν από τις Σχολικές Επιτροπές, αφού αθροιστικά υπερβαίνουν τα 5.869,4 ευρώ, τα οποία αποτελούν το ανώτερο όριο. Για αυτό τον λόγο η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί από τον Δήμο Σκιάθου για την κάλυψη των αναγκών στα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η ανάκληση έγινε με ομόφωνη απόφαση με τους δημοτικούς συμβούλους Αναστασία Φιλαρέτου και Νικόλαο Γιαμαρέλο να δηλώνουν ότι ψηφίζουν θετικά, αλλά τόνισαν πως ήδη έχει ξεκινήσει εργολάβος τις εργασίες. Εξέφρασαν έτσι την απορία πώς θα γίνει η πληρωμή του. Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για την ανάκληση επιχορήγησης στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή με το ποσό των 76.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το