Τοπικά

Απόσυρση 300 εγκαταλειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του Βόλου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της έλλειψης χώρων στάθμευσης συνεχίζεται η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος θα προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό ώστε να αναδειχθεί εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο. Υπολογίζεται πως θα πρέπει να αποσυρθούν 300 οχήματα.
Η απόσυρση πραγματοποιείται πάντα αφού έχει προηγηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία ειδοποίησης των ιδιοκτητών για την απομάκρυνση των οχημάτων τους και αφού έχει παρέλθει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο.
Υπενθυμίζεται ότι για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο θα πρέπει με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 116/5-3-2004 να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
Να εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
Να εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το