Θ Plus, Υγεία

Αποσύρεται η απόφαση για τις αλλαγές στις ειδικότητες – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αποσύρεται άρον άρον η υπουργική απόφαση για τις αλλαγές στις ειδικότητες των γιατρών μετά το σάλο που προκάλεσε στην ιατρική κοινότητα.

Πρόκειται για την υπουργική απόφαση η οποία υιοθετήθηκε μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥ και προβλέπει ότι θα διεξάγονται εξετάσεις στο 20% των θέσεων για ειδικότητα όταν θα υπάρχει αναμονή για την έναρξη.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως προχωρά στην απόσυρση της απόφασης αφού δεν υπήρχε και η συναίνεση των γιατρών.

Βέβαια όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και περίπου 1,5 μήνα είχε δεσμευτεί στους εκπροσώπους των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ότι δεν θα εφαρμοσθεί η αλλαγή στις ειδικότητες, αλλά την υπουργική απόφαση την αποσύρει μόλις τώρα που οι γιατροί ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ:

«Έχω ενημερώσει την κ. Παγώνη εδώ και δυο – τρεις εβδομάδες ότι η σχετική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας εξετάσεων για την ειδικότητα θα αποσυρθεί. Συγκεκριμένα η σχετική απόφαση για την απόσυρσή της υπογράφτηκε χθες. Δεν είμαι αξιωματικά αρνητικός σε μία τέτοια μεταρρύθμιση, αλλά τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα. Ενώ τους έχω πει ότι έχει αποσυρθεί, εκείνοι προχωρούν σε στάση εργασίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα προβλήματα αυτά δεν θα λυθούν με στάσεις εργασίας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το