Ελλάδα

Αποστόλου: Ο νέος νόμος θα ενισχύσει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

apostolou

«Εφαλτήριο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση» χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο νέος νόμος, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και είναι προσανατολισμένος στο να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τα οφέλη της ανάκαμψης θα κατανέμονται δίκαια και το κοινωνικό κράτος θα ενισχυθεί. “Η σφραγίδα της δίκαιης ανάπτυξης χαρακτηρίζει αυτό το νόμο”, είπε χαρακτηριστικά.
Σημαντική ρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι ότι η ενίσχυση θα δίνεται επί του αποτελέσματος και όχι επί των προθέσεων και με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος.
Ο νέος νόμος, συνέχισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις Συνεταιριστικές Εταιρείες και σε κλάδους Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας, και Αγροδιατροφής.
Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ενισχύεται η διατροφική επάρκεια της χώρας με ποιοτικά προϊόντα στην ενίσχυση του ισοζυγίου το έλλειμμα του οποίου έχει μειωθεί κατά 48% το 2015, με την ενίσχυση των εξαγωγών ποιοτικών προϊόντων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε λέγοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται, να δημιουργηθεί ένα κλίμα αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης δεν βρίσκει έδαφος στην κοινωνία.
“Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει και σεις θα πηγαίνετε από αναμονή σε αναμονή” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το