Τοπικά

Απόστολος Ριζόπουλος: Ευθύνη και τιμή να εκπροσωπείς το ΚΚΕ

Τη «μάχη» των δημοτικών εκλογών για το ΚΚΕ θα δώσει στον Δήμο Βόλου ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής κ. Απόστολος Ριζόπουλος, γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε πως στον Βόλο θα δοθεί μια σκληρή εκλογική μάχη για να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση, στους δήμους και τις Περιφέρειες, είναι αντιλαϊκή, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν φόρους για να προωθούνται τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή.
Η δημοτική αρχή Μπέου ήτανε πιστή στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, δεν συγκρούστηκε με την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι της πόλης πρέπει να την καταδικάσουν.
«Πρέπει να φύγει μια χυδαία δημοτική αρχή που προσβάλλει τους δημότες και το δημοτικό συμβούλιο και που με τις αντιλαϊκές πολιτικές της οποίας συμφωνούν τα αστικά κόμματα και οι παρατάξεις τους».

Η διοίκηση του δήμου και όλες οι παρατάξεις, σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο προωθούν την πολιτική της αναδιάρθρωσης της αυτοδιοίκησης και δίνουν έμφαση στο κεφάλαιο και στους ιδιώτες.
«Είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή να εκπροσωπείς το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη του Βόλου. Θα δώσουμε συλλογικά τη μάχη, εργαζόμενοι και νεολαία για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση που ακολουθεί κατά γράμμα τα κυβερνητικά σχέδια για ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των πολιτών. Η περίπτωση του Βόλου είναι χαρακτηριστική καθώς έχει γίνει εκχώρηση σε ιδιώτες ακόμα και των ανταποδοτικών τελών του φωτισμού. Ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.
Στον Βόλο υπάρχει μια δημοτική αρχή που προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες της. Θα συγκρουστούμε με τη δημοτική αρχή Μπέου, αλλά και με όλα τα κόμματα που στηρίζουν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και την επέκταση της ανταποδοτικότητας όλων των υπηρεσιών που οι πολίτες έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν».

Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε πως τα θέματα του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών που υπονομεύτηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή του Βόλου θα είναι κυρίαρχα στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου για το ΚΚΕ. Όπως είπε, η δημοτική αρχή έβαλε πλάτη στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών και κατήγγειλε την απόφαση να κατασκευάσει ο δήμος εργοστάσιο παραγωγής σκουπιδιών.
«Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθεί μαχητική δράση ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, όχι μόνο μέσα στον Δήμο, αλλά και στη γειτονιά. Πάλη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο», είπε.
Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε πως το ΚΚΕ έχει εκλέξει πέντε δημάρχους στη χώρα και οι Δήμοι μπήκανε μπροστά στον αγώνα υπέρ των εργαζομένων.
Αναφερόμενος στο θέμα της απλής αναλογικής σημείωσε πως συμφωνεί, γιατί δεν υποκλέπτει την ψήφο των δημοτών.
«Στη δεδομένη, ωστόσο, στιγμή που εφαρμόζεται, θέλει να εξασφαλίσει συναινέσεις από περισσότερες από μια παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο που υποστηρίζουν την ίδια στρατηγική στην τοπική διοίκηση για περνάνε εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το