Τοπικά

Αποστολή ιατρικής βοήθειας στην Κένυα από φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται, από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, η «Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής». Πρόκειται για μια ομάδα φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου που τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή και αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος Ιατρικής της Λάρισας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Η ομάδα αριθμεί είκοσι μέλη, φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής του πέμπτου και του έκτου έτους, και έχει θέσει ως στόχο της την προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανιδιοτελώς, σε αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη, όπου αυτή κρίνεται περισσότερο αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό, με την βοήθεια και του καθηγητή ανοσολογίας του Τμήματος κ. Ματθαίου Σπελέτα η ομάδα θα πραγματοποιήσει αποστολή ιατρικής βοήθειας μέσα στο καλοκαίρι στην Κένυα, όπου σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής θα παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στις κλινικές της ιεραποστολής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καθίσταται δύσκολη.

Συγκεκριμένα, η αποστολή θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες όμως οι ετοιμασίες για το ταξίδι είναι πολλές και όλη τη χρονιά τα μέλη της ομάδας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καλυφθούν στον μέγιστο βαθμό οι απαιτήσεις της αποστολής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για οικονομική στήριξη της ομάδας ώστε να προμηθευτούν φάρμακα για να τα χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο της αποστολής καθώς και για να μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό στη χώρα. Για τον λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση, σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, να καταβάλλει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί στο κτήριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου η γραμματεία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας (σε συνεργασία με την Εταιρία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής) δέχεται εισφορές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το