Τοπικά

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και στήριξη των φοιτητών/τριών από τις πληγείσες περιοχές

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29.09.2023 από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ). Η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΛΜΕΠΑ, αμέσως μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τον θεσσαλικό κάμπο, αντέδρασε άμεσα και διοργάνωσε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Προσωπικού (ΔΕΠ, Διοικητικών Υπαλλήλων, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) αποφάσισε τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στα παρακάτω είδη:

• Απολυμαντικά
• Απορρυπαντικά
• Σακούλες
• Τρόφιμα μακράς διάρκειας
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό
• Είδη προσωπικής υγιεινής
• Ρουχισμό- Λευκά Είδη- Κουβέρτες

Ταυτόχρονα, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού (δώδεκα πλήρους διάρθρωσης σταθμούς εργασίας και ένα φορητό Η/Υ 13”) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που επλήγη επίσης από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Προεδρείου της Συνόδου Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για άμεση στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνει τους φοιτητές/τριες που κατάγονται από τις πληγείσες περιοχές στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις καθώς και να καλύψει τις ανάγκες τους για σίτιση και στέγαση. Αναφορικά με τη σίτιση, το Συμβούλιο Διοίκησης αποφάσισε την παροχή δωρεάν σίτισης σε όλους τους φοιτητές/τριες που προέχονται από τις πληγείσες περιοχές.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον λαό της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται και δηλώνει πως θα είναι παρών και στη συνέχεια σε όποιο τομέα μπορεί να προσφέρει βοήθεια και συνεργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το