Τοπικά

Αποστολάκης σε Δημοτική Αρχή Βόλου: Εξασφαλίστε τους πόρους για το Πανθεσσαλικό και μην επιβαρύνετε περισσότερο τους δημότες

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» σε τοποθέτησή της για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στο Δήμο Βόλου, θέτει επιτακτικά το θέμα της χρηματοδότησης για την συντήρηση των εγκαταστάσεων και καλεί τη δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους, αντίθετα το υπέρογκο κόστος θα μετακυλιστεί σε δημότες και αθλητικούς συλλόγους ή θα δοθεί σε ιδιώτη για αξιοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα “Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ” στο Δήμο Βόλου αποτελεί μια θετική εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους επί της αρχής. Άλλωστε, είναι πάγια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης η παραχώρηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων, αλλά και χώρων, όπως το παραλιακό μέτωπο, που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Πέρα από την πανηγυρική διάθεση που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη, πρέπει να επισημάνουμε ακόμα μια φορά κάποια σημεία. Θέση μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλα τα σωματεία και συλλόγους της πόλης μας, ειδικά στα ερασιτεχνικά, χωρίς διακρίσεις και προνομιακή μεταχείριση. Ειδικότερα δε από την στιγμή που έχει παρατηρηθεί μεροληπτική στάση σε ξενόφερτη ΠΑΕ.
Δεύτερο σημαντικό θέμα είναι το υψηλό κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων. Είχαμε αναφερθεί στο θέμα και τον Φλεβάρη και είχαμε τονίσει ότι η Δημ. Αρχή έπρεπε, πριν αποδεχτεί την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, να εξασφαλίσει ένα ποσό για την κάλυψη της συντήρησής τους.
Συγκεκριμένα είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη υλοποίησης οικονομοτεχνικής μελέτης που θα αναδείξει τα απαιτούμενα ποσά συντήρησης και θα αποτελέσει επιχείρημα για τη μεταβίβαση πόρων, ειδικά σε μια εποχή που τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανοδική πορεία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οι χρηματοδοτήσεις προς τους ΟΤΑ.
Εάν η Δημ. Αρχή δεν εξασφαλίσει αντίστοιχο ποσό των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, το υπέρογκο κόστος θα κληθούν να το καλύψουν ο δημοτικός προϋπολογισμός και οι αθλητικοί σύλλογοι, των οποίων το κόστος χρήσης του σταδίου θα εκτιναχθεί και θα γίνει απαγορευτικό. Υπάρχει η εμπειρία άλλων Δήμων που παρέλαβαν κοστοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση και τώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το κυριότερο όμως, έχει να κάνει με την επόμενης μέρας. Υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί η απόπειρα διαχείρισης του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, με τον Δήμο να αναλαμβάνει όλο το κόστος συντήρησης και στη συνέχεια κάποιος επιχειρηματίας ως υποψήφιος ανάδοχος με το προφίλ του “σωτήρα”, να αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων με τη διοργάνωση διαφόρων events και δραστηριοτήτων και την πλήρη ιδιοποίηση των κερδών. Αναμένουμε τις εξελίξεις.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το