Τοπικά

Αποστολάκης: Η δημοτική αρχή του Βόλου “καλύπτει” την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Κάλεσμα σε “όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου” απευθύνει η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» για τη συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης 7/10 στην Πλ. Ελευθερίας, ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή να μην εισάγει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμα, κάνοντας λόγο για κάλυψη της “εγκληματικής οργάνωσης”, ενώ όλοι οι μεγάλοι Δήμοι έχουν υπερψηφίσει αντίστοιχα ψηφίσματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί δίνουμε μαζικό παρών στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Προσδοκούμε τη μόνη απόφαση που μπορεί να δώσει λύση σε μια αιματηρή εκκρεμότητα: την απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης που έστησε έναν μηχανισμό τρομοκράτησης και δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών, την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνων που επιτέθηκαν σε εργάτες, συνδικαλιστές και άλλους αθώους πολίτες. Μεγάλοι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη υπερψηφίσει ψηφίσματα σχετικά με την εγκληματική φύση της νεοναζιστικής οργάνωσης, στέλνοντας εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης το δικό τους αντιφασιστικό και δημοκρατικό μήνυμα και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρίας της ΧΑ. Δυστυχώς, η Δημ. Αρχή φρόντισε ο έβδομος Δήμος της χώρας να “σιωπήσει”.

Το κοινό κείμενο ψηφίσματος παρατάξεων του Δημ. Συμβουλίου, μετά από πρωτοβουλία μας, καταχωνιάστηκε όπως τόσα άλλα, στο συρτάρι του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου και το αίτημά μας για έκτακτη ειδική συνεδρίαση πετάχτηκε στον κάλαθο των απορριμμάτων. Αντίθετα, την Κυριακή καλέστηκε έκτακτο Δημ.Συμβούλιο για το πρωί της Δευτέρας μέσω περιφοράς(e-mail) για άλλο θέμα. Η επιλεκτική λειτουργία του Δημ. Συμβουλίου, η άρνηση τοποθέτησης για ένα ζήτημα Δημοκρατίας, για μια πολιτική δολοφονία και για την ιστορικότερη δίκη των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η αλαζονική στάση της Δημ. Αρχής ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη ΧΑ, είναι ενδεικτικά των πολιτικών επιλογών και συμμαχιών του Δημάρχου. Στην κατρακύλα των θεσμών και στην υποβάθμιση του πολιτικού χαρακτήρα της τοπική αυτοδιοίκησης υπάρχει “ατομική ευθύνη” και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα: Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Μουλάς.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου και το Δήμαρχο να φέρουν, έστω και την τελευταία στιγμή, το ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ στο Δημ.Συμβούλιο. Η καταδίκη των ναζί είναι δημοκρατικό καθήκον και πρέπει να είναι ομόφωνη. Την Τετάρτη το πρωί καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες του Βόλου στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας. Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στο φασισμό και υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία. Προστατεύουμε τους εαυτούς από την πανδημία του κορονοϊού, φορώντας μάσκα και λαμβάνοντας τα μετρά προστασίας και την κοινωνία μας από το μίσος του φασισμού.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το