Τοπικά

Αποστολάκης για Εργατικό Κέντρο: Παραληρούν αλλά εμείς θα προστατεύσουμε το θεσμικό τους κύρος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης με δήλωσή του, μετά την επίθεση που δέχτηκε από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου γιατί ανέφερε πως “η υπόθεση της πιθανής μελλοντικής μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας, πέρα από το σωστό αίτημα και την αντίστοιχη δέσμευση του υπουργού για μεταφορά ισοδύναμων μονάδων στη περιοχή μας, μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στηριγμένες σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις”, τονίζει πως δεν θα απαντήσει σε παραληρήματα: “Για το θέμα του στρατοπέδου Γεωργούλα και την ανακίνηση του, με μια ατυχή ανακοίνωση ενός θεσμικού φορέα της πόλης, έχουμε να δηλώσουμε ότι:
Πρώτον, δεν απαντάμε σε παραληρήματα, ιδιαίτερα όταν αυτά, δυστυχώς, εκφωνούνται από έναν φορέα, το θεσμικό κύρος του οποίου θέλουμε να προστατεύσουμε. Θεωρούμε αδιανόητη τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα φορέα, θεσμικό καθήκον του οποίου είναι η εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων και μιας δημοτικής κίνησης, στόχος της οποίας είναι να εκφράσει το μεγαλύτερο δυνατόν τμήμα συνδημοτών μας, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι.
Δεύτερον, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και άλλοι δημοκρατικοί υποψήφιοι για τον Δήμο Βόλου έκαναν δηλώσεις για το θέμα σε παρόμοιο μήκος κύματος με τις δικές μας, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για σοβαρό, λογικό και ψύχραιμο διάλογο, πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Τρίτον, επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας, σαν πιθανή αυριανή δημοτική αρχή, να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για τη διοργάνωση και το συντονισμό μιας διαδικασίας διαβούλευσης με στόχο την διαμόρφωση των προτάσεων της πόλης για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του χώρου, με βασική προϋπόθεση την σταδιακή μετάβαση, ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία”.

Ανταπάντηση του Εργατικού Κέντρου 

Εάν μ’ αυτή τη νεα του δήλωση/θέση ο κ Ιάσονας Αποστολάκης, αναθεωρεί όντως την πρότερη, απαξιωτική ανακοίνωσή του (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 26/02/2019, σελ. 6), με την οποία εμφανίσθηκε πως κατέτασσε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου στους Φορείς, που «λαϊκίζουν ακραίως για το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας», και επιζητεί εκ των υστέρων, έστω, να του αναγνωρίσουμε ελαφρυντικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να το κάνουμε.
Όμως, καλό θα ήταν, για τον ίδιον πρωτίστως, ως φέρελπι πρώτου πολίτη του Βόλου, όταν προβάλλει τα προεκλογικά του «αναπτυξιακά οράματα και επιχειρήματα» για την πόλη, να μην ισοπεδώνει τα αντεπιχειρήματα εκείνων, που δικαιολογημένως διατυπώνουν επιφυλάξεις και φόβους, βασίζοντάς τους στην μέχρι τώρα πολιτική αμετροέπεια και ασυνέπεια του ιδεολογικού χώρου, που εκείνος εκπροσωπεί!
Η τόση, άλλωστε –και από τώρα, μάλιστα– θεσμική ελαφρύτητα και αλαζονεία κάθε άλλο, παρά πείθουν για τα εχέγγυα μιας πειστικής αυτοδιοικητικής παρουσίας στον ανοιγόμενο στίβο. Και αυτό δεν είναι, ασφαλώς, πρόβλημα του ΕΚΒ, αλλά δικό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το