Τοπικά

Αποστολάκης: Αργοπεθαίνουν «βουτηγμένοι» στη φαυλότητα – Δέχονται αγωγές και κατασπαταλούν πόρους της ΔΕΥΑΜΒ

Σχολιάζοντας την υλοποίηση ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο του Βόλου με πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και την αγωγή που κατέθεσε η ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. σε βάρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο, Ιάσονας Αποστολάκης, αναφέρει τα ακόλουθα:

Το τελευταίο έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής παίζεται αυτές τις μέρες στον Βόλο και όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε πολίτης, είναι καλοστημένο.
Ο περσινός διαγωνισμός του Αύγουστου (2018) αξίας 530.000€ μέσω ιδίων πόρων της ΔΕΥΑΜΒ για «Επισκευές οδοστρωμάτων» του Δήμου Βόλου, κρίθηκε πως πρέπει να υλοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019, το ίδιο διάστημα δηλαδή που όλο το κέντρο της πόλης «ασφυκτιά» από τις συνεχείς παρεμβάσεις, μήπως και ξεγελάσουν για δεύτερη φορά τους Βολιώτες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πόροι 260.000€ της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βόλου να κατασπαταλώνται σε έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τη περιγραφή της Διακήρυξης του έργου την τρέχουσα περίοδο.
Και φυσικά ένα είναι το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα: Το «τεράστιο αποθεματικό» του Δήμου δεν μπορούσε να απορροφήσει τη δαπάνη αυτή και έπρεπε να γίνει μέσω ΔΕΥΑΜΒ;
Όσο για το γεγονός ότι η ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διεκδικώντας το ποσό των 60.000 ευρώ, για την «Σοκολατούπολη» που είχε εγκαταστήσει στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του 2017, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση. Ο Δημοτικός οργανισμός αποτελεί «εργοστάσιο» απευθείας αναθέσεων σύμφωνα με ορέξεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Η έλλειψη σχεδίου και ο κακός προγραμματισμός είναι φανερά πλέον και στον πιο δύσπιστο πολίτη και δυστυχώς αυτό στοιχίζει και οικονομικά. Ό,τι κι αν κάνουν πλέον, δεν μπορούν να καλύψουν την ανικανότητά τους. Οι Βολιώτες γνωρίζουν ότι επί 5 χρόνια δεν σχεδίασαν και δεν δρομολόγησαν ούτε ένα νέο, άξιο λόγου, έργο, αρκούμενοι σε συντηρήσεις και μικροπαρεμβάσεις. Αντίθετα, επί δικής τους θητείας χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για την πόλη από το νέο ΕΣΠΑ. Αργοπεθαίνουν «βουτηγμένοι» στο θράσος, την ιδιοτέλεια και τη φαυλότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το