Ελλάδα

Αποστάσεις Φίλη: Άλλο η Novartis, άλλο ο Σημίτης – Μην δημιουργούμε σκιές

«Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο Νίκος Φίλης, αλλά ο Σημίτης έχει πολιτικές ευθύνες για τους υπερεξοπλισμούς».
Με την τοποθέτησή του, ο βουλευτής του Σύριζα δείχνει να παίρνει αποστάσεις από την προσπάθεια σπίλωσης του πρώην Πρωθυπουργού και μιλά μόνο για πολιτικές ευθύνες.
«Άλλο το σκάνδαλο της Novartis και άλλο η διερεύνηση των λογαριασμών του κ. Σημίτη. Δεν είναι ίδιας τάξης θέματα» είπε ο κ. Φίλης, για να προσθέσει για τα εξοπλιστικά:
«Έχουμε μεγάλες διαφορές με τον κ. Σημίτη κυρίως για την πολιτική του στα θέματα της οικονομίας. Η βιαστική ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ χωρίς προηγούμενη προετοιμασία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι βασική αιτία για την κρίση που ζούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μηδενίσει μια πολιτική προσφορά» .

Επέμεινε πάντως στο γνωστό μοτίβο των εντύπων που στηρίζουν τον Σύριζα, οτι ο Κώστας Σημίτης δεν έχει μιλήσει για τους δυο συνεργάτες του στο υπουργείο Αμυνας, που ο ένας έχει καταδικατεί και ο άλλος είναι προφυλακισμένος.
«Στην εποχή του Κ. Σημίτη έγιναν υπερεξοπλισμοί. Η Δικαιοσύνη διερευνά και έχει βάλει φυλακή τον ένα καταδικασμένο τον άλλο υπόδικο και έχει βάλει φυλακή τους δύο υπουργούς Άμυνας του κ. Σημίτη. Υπερεξοπλισμοί που έγιναν πάρτι σε μίζες. 23 δισ. ήταν τα χρήματα των εξοπλισμών, τα πήραμε για την Τουρκία και φαγώθηκαν εδώ. Πρέπει να δούμε τι έγινε. Ο κ. Σημίτης δεν έχει μιλήσει ποτέ». Αλλά αμέσως μετά έσπευσε να διευκρινίσει: «Σημασία έχει να μην δημιουργείται μια αντιδικία είτε προκαταβολικής ενοχοποίησης ενός προσώπου ή ακόμα περισσότερο προσπάθεια ενοχοποίησης μια παράταξης. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και σε αυτό ήταν καθαρός ο Πρωθυπουργός χθες».

«Να μην προτρέχουμε και δημιουργούμε σκιές εις βάρος προσώπων και παρατάξεων” σημείωσε ακόμα ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι “ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή και ο κ. Παπαντωνίου είναι προφυλακισμένος. Δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής με τον κ. Σημίτη, η Δικαιοσύνη διερευνά. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι το θέμα».
«Δύο κορυφαίοι υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων του που με τη δική του πολιτική ευθύνη προχώρησαν στους εξοπλισμούς έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι για μίζες και αυτό είναι πολιτικό θέμα. Χρειάζονται πολιτικές απαντήσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το