Τοπικά

Αποσύρονται τα παρκόμετρα από το Δήμο Βόλου – Στάθμευση με “ξυστό”

Ο Δήμος Βόλου αποσύρει τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης από τους δρόμους της πόλης, διότι έχουν παρουσιάσει σημαντικές φθορές και στο εξής η λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου θα υποστηρίζεται με τη χρήση Καρτών Ωριαίας Στάθμευσης.
Οι προπληρωμένες Κάρτες Ελεγχόμενης Στάθμευσης αφορούν τις Ζώνες με λευκή διαγράμμιση και κατάλληλη σήμανση στο κέντρο της πόλης και ήδη διατίθενται στο κοινό με πληρωμή μέσω καταστημάτων και περιπτέρων.
Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει την επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ώστε να είναι ορατή από τους αρμόδιους ελεγκτές – υπαλλήλους του Δήμου.
Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης (δηλαδή 0,50 € / ώρα) με συνολική διάρκεια παραμονής τις δύο (02) ώρες.
Το σύστημα προβλέπει και ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για δίκυκλα, χωρίς την καταβολή τέλους στάθμευσης. Τα δίκυκλα απαγορεύεται να σταθμεύουν στις θέσεις που προβλέπονται για τα αυτοκίνητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το