Ελλάδα

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Mr. Bitcoin

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως «Mr. Bitcoin». Ο Βίνικ, κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας, παραμένει προφυλακισμένος επί 20 μήνες χωρίς δικαστική εντολή.

Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που ο Βίνικ θα ακουστεί για την ουσία των αιτημάτων του και των δικαιωμάτων του, έπειτα από πάρα πολλούς μήνες και προσωπικά ευελπιστώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα αρθεί στο ύψος της και θα προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος, χωρίς κανένα προηγούμενο, κρατείται 20 μήνες χωρίς να κατηγορείται στην Ελλάδα και χωρίς να έχει δικαστεί και να του έχει επιβληθεί ποινή».

Πρόσθεσε ότι «ο Αλεξάντερ Βίνικ, που έχει δύο ανήλικα παιδιά 7 και 4 ετών και μία σύζυγο που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του θανάτου, δοκιμάζεται, αγωνίζεται σε αυτήν απάνθρωπη συνθήκη». «Ελπίζω», ανέφερε, «ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα απονείμει το δίκαιο και θα επιτρέψει στον Αλεξάντερ επιτέλους να δοκιμάσει την ελευθερία».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το