Τοπικά

Απορρίφθηκε η προσφυγή για την κατεδάφιση κτιρίου από αμίαντο στη Νέα Ιωνία

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας απέρριψε την κοινή προσφυγή δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου σχετικά με τον τρόπο συλλογής και μεταφοράς υλικών αμιάντου, κατά την κατεδάφιση λυόμενης οικίας στη διασταύρωση των οδών Μικράς Ασίας και Κυρίλλου, στη Ν. Ιωνία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριζαν στην προσφυγή τους ότι αφενός δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, αφετέρου ότι η εργασία υλοποιήθηκε με απευθείας ανάθεση σε στενό συγγενικό πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου Δημ. Καντόλα.
Η Αποκεντρωμένη έκρινε ως αβάσιμη την προσφυγή επικαλούμενη τα απαντητικά έγγραφα του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τα οποία τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

 

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Η λεπτομερώς και με εμπεριστατωμένο τρόπο αιτιολογημένη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, με την οποία άλλη μια προσφυγή των γραφικών εκπροσώπων των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου απορρίφθηκε, αυτή τη φορά εκείνη που αφορά την απομάκρυνση λυόμενου – παράγκας από αμίαντο στη Νέα Ιωνία, αποτελεί ένα νέο κόλαφο σε εκείνες τις δυνάμεις της διαπλοκής που συνεχίζουν να υπονομεύουν και να συκοφαντούν το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Ασφαλώς και δεν περιμένουμε να ντραπούν, έστω και λίγο, με την εξέλιξη αυτή, καθώς αυτό θα προϋπέθετε την ύπαρξη, από μέρους τους, μιας μίνιμουμ ευαισθησίας και υπευθυνότητας έναντι της πόλης και των πολιτών. Τους καλούμε ωστόσο να προσφύγουν τώρα στην Επιτροπή του άρθρου 152 και αν δεν «δικαιωθούν» κι εκεί και στον Άρειο Πάγο, μήπως και βρει κάποιο νόημα η μίζερη παρουσία τους.
Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας και δεν θα κουραστούμε να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: Την κρίση και την αξιολόγηση των πολιτών και μόνο σεβόμαστε και υπολογίζουμε και φυσικά όχι αυτούς, τους καταστροφείς της πόλης και τους κατά καιρούς ευκαιριακούς «συμμάχους> τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το