Τοπικά

Απορρίφθηκε η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Ποσό 300.000€ δέσμευσε η εταιρεία από λογαριασμό της Επιχείρησης

Απορρίφθηκε από το Εφετείο Λάρισας αγωγή που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, με την οποία διεκδικούσε συνολικό ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για ανεκτέλεστο έργο. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι «ο αγώνας δεν σταματάει εδώ», ενώ αφήνει αιχμές κατά της προέδρου Εφετών. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο τρίμηνο η ΕΡΓΗΛ έχει προχωρήσει στη δέσμευση συνολικού ποσού 300.000 ευρώ περίπου από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ.

Να αναφερθεί ότι η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ είχε κατατεθεί στις 20 Απριλίου 2018 στο Εφετείο Λάρισας, για την οποία υπήρχε από το 2015 έντονη αντιπαράθεση τόσο για τη χρονική στιγμή κατάθεσής της όσο και για τη δυναμική των επιχειρημάτων της.
Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή Βόλου είχε κατηγορήσει την προηγούμενη ότι την είχε δυόμιση χρόνια στο συρτάρι, ενώ και οι μειοψηφίες στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εξαπολύσει «πυρά» για αργοπορία στην κατάθεσή της.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αναφέρονται:
«Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής το Εφετείο Λάρισας εξέδωσε την απόφασή του επί της αγωγής που είχε ασκήσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ και των άδικων απαιτήσεών της. Ωστόσο το Δικαστήριο, δυστυχώς, απέρριψε την αγωγή μας, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το σκεπτικό με το οποίο προχώρησε σε αυτή την απόφαση.
Ευθύς ως ενημερωθούμε θα μελετήσουμε τα περαιτέρω βήματά μας και φυσικά θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Προς όσους σπεύσουν στον Βόλο, και που δυστυχώς δεν είναι λίγοι, να πανηγυρίσουν τη «νίκη» των εκλεκτών τους μια συμβουλή: Ας το πράξουν συγκρατημένα, γιατί ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ.
Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Η κ. Πρόεδρος Εφετών που εξέδωσε την απόφαση, είναι εκείνη που έγινε διάσημη, επιβάλοντας δεκαετή κάθειρξη στην άτυχη καθαρίστρια του Δήμου γιατί είχε αλλοιώσει το απολυτήριο… δημοτικού, προκειμένου να προσληφθεί».

Νέες δεσμεύσεις ποσών από την ΕΡΓΗΛ
Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο τρίμηνο η ΕΡΓΗΛ έχει προχωρήσει στη δέσμευση συνολικού ποσού 300.000 ευρώ περίπου από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για τον λογαριασμό που διατηρεί η Επιχείρηση σε τράπεζα, στον οποίο πιστώνονται χρήματα από την εξόφληση λογαριασμών μέσω POS.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το προαναφερόμενο ποσό οι 190.000 ευρώ θα χρησιμοποιούνταν για την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το