Τοπικά

Απορρίφθηκε έφεση κατά αθωωτικής απόφασης για το δυστύχημα στην Χαλυβουργία

Απορρίφθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η έφεση κατά απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία είχε αθωωθεί ο πρώην διευθυντής της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας από την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια, από υπόχρεο, δια παραλείψεως και για παράβαση εργατικής νομοθεσίας».
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου ήταν ομόφωνη για τον πρώην διευθυντή της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, που είχε αθωωθεί, για τον θάνατο του Χρήστου Ανεστιάδη, εργαζομένου στη βιομηχανία και πατέρα δύο παιδιών.
Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, έπειτα από αίτημα της συζύγου του θύματος. Το Εφετείο απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα ως αναιτιολόγητη.

Η χθεσινή αποδεικτική διαδικασία δεν άρχισε καν, καθώς η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και άμεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος Χρήστος Ανεστιάδης, εργαζόμενος και πατέρας δύο παιδιών, είχε χάσει τη ζωή του, εντός του χώρου του εργοστασίου, πέφτοντας σε δεξαμενή με θολό νερό, όπου είχε πάει να ελέγξει – γύρω στις 10 το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου 2014 – μία αντλία υδάτων μέσα στη δεξαμενή. Ο άτυχος άνδρας είχε ανασυρθεί νεκρός από τη δεξαμενή στις 11:30 τη νύχτα, από πυροσβέστες, που είχαν σπεύσει στο εργοστάσιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Χριστόφορος Γκλαβένος είχε υποστηρίξει πως «ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα της συζύγου του θύματος, διαμορφώνοντας παντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα και λαμβάνοντας υπόψη του ακριβώς τα ίδια στοιχεία, όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και την ιατροδικαστική εξέταση της ιατροδικαστού Θεσσαλονίκης, Ελένης Καλύβα».
Ο κ. Γκλαβένος είχε επισημάνει ακόμη ότι «δύο είναι τα κύρια σημεία που δεν είχε λάβει σοβαρά υπόψη του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το ένα είναι τα μέτρα ασφαλείας, που έπρεπε να έχουν ληφθεί. Συγκεκριμένα, έπρεπε να έχει τοποθετηθεί φως στον συγκεκριμένο χώρο της δεξαμενής, αλλά και να υπάρχει κιγκλίδωμα ή μία προστατευτική κατασκευή στο πάνω μέρος της, ώστε να μην μπορεί να πέσει ένα σώμα μέσα. Ακόμη και να ζαλιζόταν κάποιος εργαζόμενος, δεν θα υπήρχε περίπτωση να πέσει μέσα στη δεξαμενή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το