Τοπικά

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Λαρισαίου κατά γείτονα για το… γαύγισμα του σκύλου του

Στις αίθουσες των δικαστηρίων της Λάρισας κατέληξε η υπόθεση ενός Λαρισαίου και του συμπαθούς τετράποδου φίλου του, αφού γείτονας δηλώνοντας ενοχλημένος από τα γαβγίσματα του σκύλου προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη του, τα οποία όμως μετά από πολύωρη διαδικασία απορρίφθηκαν από την έδρα.
Σύμφωνα με το paidis.com σύμφωνα με τον ενοχλημένο γείτονα ο σκύλος γάβγιζε σε ώρες κοινής ησυχίας, ωστόσο τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν την έδρα, ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι διαβεβαιώσεις αστυνομικών οργάνων, που αν και κλήθηκαν τουλάχιστον δύο φορές για παράπονα, δεν διαπίστωσαν καμία παράβαση!

Σημειώνεται πως σύμφωνα με μαρτυρίες ο σκύλος παραμένει εντός της οικίας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ στο πλευρό του ιδιοκτήτη του βρέθηκε με δικηγόρους ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που ενημερώθηκε για το συμβάν διαπιστώνοντας με επιτόπια έρευνα πως πρόκειται για ήρεμο και φιλικό ζώο που κινείται εντός σπιτιού τις επίμαχες ώρες.
Το δικαστήριο απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα όρισε ο σκύλος να παραμείνει στην οικία με τους ιδιοκτήτες του, ενώ ο καταγγέλλων επιμένοντας στις θέσεις του προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ιδιοκτήτη του ζώου.
Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 10 Σεπτεμβρίου, σε μια μάλλον πρωτόγνωρη διαδικασία που κινητοποίησε τα αντανακλαστικά πολλών φιλόζωων της Λάρισας.

Πηγή: paidis.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το