Τοπικά

Αποψιλώνεται από προσωπικό το Λιμεναρχείο Βόλου “Θ”

limenarxeio-volou

Αποψιλώνεται από προσωπικό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σύμφωνα με απόφαση περί μεταθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ωστόσο το προσωπικό δεν μετατίθεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου «αιμορραγεί» το Σώμα, αλλά σε Λιμεναρχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας…

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες συνολικά μετατίθενται από το Λιμεναρχείο Βόλου 35 στελέχη, με τα περισσότερα να οδεύουν στο Λιμεναρχείο Στυλίδας(!), άλλα στην Περιφερειακή Διοίκηση του Σώματος, άλλα στην Κύμη Ευβοίας, άλλα στην Ηγουμενίτσα, στην Ύδρα, στη Σκιάθο, στο Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιά  και στη Ραφήνα…

Απορία προκαλεί το γεγονός, ότι κανένα από τα στελέχη που μετατίθενται, δεν οδεύει σε Λιμεναρχείο των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού, λόγω της έλευσης χιλιάδων παράνομων μεταναστών καθημερινά.

Πάντως το Αρχηγείο για να «χρυσώσει το χάπι» μεταθέτει στο Βόλο δύο στελέχη…

Οι μεταθέσεις των 30 στελεχών έχουν παραληφθεί ήδη, ενώ αναμένονται άλλες πέντε, με αποτέλεσμα το σύνολο του προσωπικού του Λιμεναρχείου να μειωθεί από 144 που είναι σήμερα σε 111.

Σημειώνεται ότι το Λιμεναρχείο Βόλου καλύπτει όλη την ακτογραμμή από τα όρια της Πιερίας, της Λάρισας, του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου και όλο τον Παγασητικό κόλπο.

Η υποβάθμιση του Λιμεναρχείου Βόλου είναι πλέον συνεχής, καθώς πέρυσι τον Σεπτέμβριο και χωρίς να υπάρχει το κύμα παράνομης μετανάστευσης που σημειώνεται φέτος στο Ανατολικό Αιγαίο, είχαν καταργηθεί δύο λιμενικοί σταθμοί αρμοδιότητάς του, του Αγ. Ιωάννη Πηλίου και του Στομίου Λάρισας.

Στη διαταγή του Αρχηγείου του Σώματος 30 αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, συμπλήρωσαν τα χρόνια παραμονής τους στο Λιμεναρχείο Βόλου και θεωρούνται υπεράριθμοι, οπότε πρέπει να μετατεθούν, ενώ αναμένεται και άλλη διαταγή για άλλους πέντε. Για το λόγο αυτό καλούνται να παρουσιαστούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου σε διάφορες λιμενικές υπηρεσίες.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπηρετούν σήμερα 98 άτομα, στο Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου 20 άτομα, στο Τμήμα Αμαλιάπολης 18 άτομα και στο Τμήμα Τρικέρων οκτώ άτομα.

Με την μετάθεση 30 ατόμων, το Λιμεναρχείο Βόλου θα αποδυναμωθεί σημαντικά και το βέβαιο είναι ότι το προσωπικό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπηρεσίες που προσφέρει και που είναι η γενική αστυνόμευση – τροχαία, η δημόσια και κρατική ασφάλεια, η ασφάλεια ναυσιπλοΐας, η έρευνα και διάσωση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε καταργηθεί και ο λιμενικός σταθμός Γλώσσας Σκοπέλου, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το