Πολιτισμός

Απόψε η φωταγώγηση του Βόλου με τη Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα

Αρχίζουν σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, με τη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση.
Την πρώτη εβδομάδα, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Πολιτισμού προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, χιλιάδες κόσμου θα υποδεχθούν τη Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα, αφού προηγηθεί ένα μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τις χορωδίες του Ωδείου και τις σχολές χορού Break A Move και Dance Studio. Στις 7.00 ακριβώς ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος θα ανέβει στην τεράστια σκηνή για να ξεκινήσει η μοναδική τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμπράξουν οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις με τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και να δοθεί το έναυσμα για την ανάδειξη του φαντασμαγορικού γιορτινού στολισμού της πόλης. Στην περιοχή της παραλίας θα τοποθετηθούν πέντε γιγαντοοθόνες led υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πολυπληθές κοινό, ενώ ηχητικά μηχανήματα θα μεταδίδουν τις μελωδίες σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου έως το κεντρικό λιμάνι. Με τη λήξη της τελετής, η χριστουγεννιάτικη μαγεία συνεχίζεται με τις στολισμένες άμαξες και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου να ηγούνται πορείας του δημάρχου, των καλλιτεχνών και του κοινού κατά μήκους της οδού Δημητριάδος κάτω από τον μπλε ουρανό, με στάση στο θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων και τελικό προορισμό το Χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Και κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς, η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε». Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…
-Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή». Πέντε φωτογράφοι, τέσσερις θρησκευτικές κοινότητες, τρεις ιερές μέρες, μία πόλη. Πέντε φωτογράφοι αιχμαλώτισαν με τον φακό τους και μας παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από τη λατρευτική ζωή των κοινοτήτων τους στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν οι Αλμπέρτο Μοδιάνο, Μπέργκε Αραμπιάν, Εμινέ Ουλκερίμ, Μιγκιρντίτς Αρζιμπιάν και ο Νικόλαος Μαγγίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
-Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, με τον γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη». Στην πρώτη συναυλία οι «Ζωή Τσαλαβρέτα And the Band» θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ήχους pop – rock! H συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.
-Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο «Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας», το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος», αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Γράβο – τρομπέτα, Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη – πιάνο και Ζαφειρούλα Χαντή – βιολοντσέλο, θα μας ταξιδέψουν με επιλεγμένες εορταστικές μελωδίες. Η συναυλία έχει τον γενικό τίτλο «White Christmas». Μαζί τους για δεύτερη χρονιά θα συμμετάσχει στο τραγούδι ο Phillip Weiss, με την ιδιαίτερη φωνή και σκηνική του παρουσία. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.30. Η είσοδος είναι 2 ευρώ.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημερώνει ότι σήμερα και από ώρα 17.30 θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την τελετή φωταγώγησης της πόλης του Βόλου. Δεν θα διεξάγεται κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) – Ι. Καρτάλη – Ξενοφώντος – παραλιακή οδός. Για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των οδηγών συνίσταται η αποφυγή χρήσης των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μουσική, χορός, δώρα και εδέσματα από την ΟΕΒΕΜ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον πεζόδρομο της Ερμού

Για μία ακόμη χρονιά η Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνουν δράση στήριξης και προώθησης…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 18χρονο που ομολόγησε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης για τον θάνατο του αστυνομικού: Η τιμωρία των δολοφόνων είναι ζήτημα τιμής

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής…

27 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος για τον νεκρό επισμηναγό του T-2 Buckeye – Την πτήση παρακολουθούσαν η σύζυγος και τα παιδιά του

Επιβεβαιώνει τον θάνατο του κυβερνήτη του T-2 Buckeye, που κατέπεσε νωρίτερα σήμερα (27/12) στην Καλαμάτα,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε η σύζυγος του Κώστα Καρρά και ηθοποιός, Αγγελική Μπαρούτσου

Η Αγγελική Μπαρούτσου, σύζυγος του Κώστα Καρρά και ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή. Περίπου 11…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανάρπαστοι οι γάμοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λας Βέγκας λόγω του μοτίβου 1-2-3 στην ημερομηνία

Πολλά ζευγάρια αναμένεται να πουν το μεγάλο «ναι» στο Λας Βέγκας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…

27 Δεκεμβρίου 2023