Τοπικά

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στον Βόλο – Εκτινάχθηκαν το τελευταίο 24ωρο οι τιμές των μικροσωματιδίων pm 2,5

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι υπερβάσεις στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων σήμερα το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου. Στις 14.30 η καμπύλη καταγραφής του μέσου όρου των σωματιδίων pm 2.5 ανήλθε στα 230 μgr/m3, ενώ το όριο είναι τα 25 μgr/m3. Πολίτες που βγήκαν να κάνουν τη βόλτα τους δυσφόρησαν με τη δυσοσμία, ενώ αισθάνθηκαν τσούξιμο στα μάτια και στη μύτη. Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες που καταγράφηκαν στα social media.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσάμης, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του ότι οι τιμές αυτές είναι επικίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων με καρδιοαναπνευστικα και αγγειακά προβλήματα.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία
Εξηγήσεις για την υπέρβαση στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων pm2,5 ζητεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2020, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 13.01, ο μέσος όρος των 12 σταθμών μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων PM 2,5 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (GreenYourAir), εμφανίζει στιγμιαία τιμή 203,15 mg/m3 και τιμή 24ώρου, δηλαδή από χθες τέτοια ώρα μέχρι σήμερα την ίδια ώρα, 61,93 mg/m3 (με ημερήσιο όριο 25 mg/m3)!


“Αυτά σε μια μέρα που δεν είναι ιδιαίτερα  κρύα (θερμοκρασία περίπου 15 βαθμοί Κελσίου). Ζητούνται εξηγήσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Και μη μας πει ότι φταίνε τα τζάκια ή ότι δεν είναι πιστοποιημένοι οι σταθμοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ζητούμε σοβαρές εξηγήσεις και απαντήσεις ως πολίτες που κινδυνεύει η υγεία μας” σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το