ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κόσμος

Διπλή βράβευση για το Fashion City Outlet

Τοπικά

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Τοπικά

Αποπλήρωσε όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το Νοσοκομείο Βόλου συνολικού ποσού 16 εκ. ευρώ

Στην αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς προμηθευτές, αυτών δηλαδή που έχουν διάρκεια πάνω από τρεις μήνες, προχώρησε το Νοσοκομείο Βόλου αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Υγείας.
Ένα μεγάλο μέρος από τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που έλαβε το κράτος από την τελευταία δόση για το μνημονιακό πρόγραμμα, αφορούσε στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων και άλλων φορέων του υπουργείου Υγείας.

«Με φοβερή ένταση και πίεση και μετά από σπουδαία δουλειά που έγινε από την οικονομική υπηρεσία, το Νοσοκομείο Βόλου δεν οφείλει σε ληξιπρόθεσμα ούτε ένα ευρώ» τόνισε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός και πρόσθεσε πως «κάποια ελάχιστα ποσά που υπάρχουν, οι υποθέσεις τους βρίσκονται στα δικαστήρια και καθυστερεί η αποπληρωμή, ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρείες που δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν».
Συνολικά το Νοσοκομείο πλήρωσε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές το ποσό των 16.000.000 ευρώ. «Εργολάβοι, επαγγελματίες, εταιρείες είναι μεταξύ αυτών που πληρώθηκαν. Αρκετές είναι οι εταιρείες από τον Βόλο που συνεργάζονται με το Νοσοκομείο σε διάφορα επίπεδα, από τη διάθεση τροφίμων μέχρι και τις συντηρήσεις υποδομών. Με λίγα λόγια από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ωφελήθηκε η τοπική οικονομία και όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Δραμητινός.
Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα έχουν τη μερίδα του λέοντος στα μεγαλύτερα ποσά από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η δυνατότητα του Νοσοκομείου να εξοφλήσει άμεσα τα ληξιπρόθεσμα, δίνει νέα ώθηση στο «Αχιλλοπούλειο», καθώς θα μπορεί να αντλεί επιπλέον χρηματοδότηση δεδομένου ότι έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί άμεσα τις χρηματοδοτήσεις.
«Η πολιτική του υπουργείου Υγείας ήταν να δώσει επιπλέον χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία για να αποπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα. Πλέον έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά μας και τα βάλαμε σε τάξη. Βέβαια πέρυσι λάβαμε επιπλέον χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ για να καθαρίσουμε τα χρέη στις ΔΕΚΟ και κάναμε αγώνα για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία» δήλωσε ο διοικητής.

Το 2017 ο συνολικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου άγγιξε τα 17.000.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε με ένα ποσό γύρω στα 15.000.000 ευρώ. Για το 2018 ο προϋπολογισμός ξεκίνησε με ένα ποσό στα 15.500.000 ευρώ και μπορεί να αυξηθεί μέχρι τέλος του χρόνου.
«Το υπουργείο Υγείας γνωρίζοντας ότι δεν χρωστάμε, μπορεί να προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση, γιατί ξέρουν ότι δουλεύει καλά ο μηχανισμός» δήλωσε ο διοικητής και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή πληρώνουμε οφειλές του Μαρτίου, πάμε μήνα-μήνα και είμαστε σε πολύ καλούς χρόνους για επίπεδο Δημοσίου».
Η πολύ καλή δουλειά που έγινε στην οικονομική υπηρεσία σε συνδυασμό με την επιχορήγηση συνέβαλαν στην άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το