Τοπικά

Απονομή του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Απονομή του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2018.
Η εκδήλωση προς τιμήν του Βαγγέλη Παπαθανασίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20:00 στον Βόλο, στην Αίθουσα «Ergon Showground» event hall του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, σε ζωντανή και αμφίδρομη σύνδεση με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου θα βρίσκονται ο κ. Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο πρύτανης του Π.Θ. καθηγητής Γεώργιος Πετράκος.
Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης προς τιμήν του διάσημου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι ένα μουσικό ψηφιδωτό που θα διαρκέσει 20 λεπτά και θα αποτελείται από ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις έργων του συνθέτη, συνδυασμένες με βιντεοσκοπήσεις, video art, φωνητικούς και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς, καθώς και γνώριμα ακούσματα από την ελληνική έντεχνη και παραδοσιακή μουσική.

Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οποία θα φιλοξενηθούν η Θεατρική Ομάδα του Π.Θ. (υπεύθυνη Μαρία Καραζάνου), καθώς και μέλη της Χορωδίας του Π.Θ. (υπεύθυνος Νίκος Χιώτογλου).
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Μ.Σ. με άλλους φορείς της πόλης και με αφορμή το εξαιρετικό αυτό γεγονός, θα υπάρξει σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο του Βόλου (διευθύντρια Αρετή Τζανετοπούλου) με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων (διεύθυνση Κωνσταντίνος Γράβος) και της Χορωδίας Ομοίων Φωνών (διδασκαλία Χορωδίας Ρωξάνη Γιαρέντη).
Υπολογίζεται ότι η εκδήλωση θα φιλοξενήσει στη σκηνή πάνω από 100 νέους και εφήβους. Επίσης θα προβληθεί υλικό από εκπαιδευτικές δράσεις νηπίων πάνω σε μουσική του συνθέτη.
Μαζί με τις ομάδες των φοιτητών και των μαθητών, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τέσσερις από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς: Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα και ενορχήστρωση, ο Θόδωρος Κοτεπάνος στην ενορχήστρωση, ο Αντώνης Ανισέγκος στο πιάνο και τους ηλεκτρονικούς ήχους, καθώς και στη διεύθυνση αυτοσχεδιασμών με ορχήστρα και φωνητικά σύνολα, και ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα. Ο Αντρέας Καραουλάνης υποστηρίζει τη μουσική πρωτοβουλία με video art.
Η σύνθεση του μουσικού προγράμματος με εμβόλιμα 4 κομμάτια του Βαγγέλη Παπαθανασίου, η εμψύχωση όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν και η φωνητική διδασκαλία είναι της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ., μέλους ΕΕΠ, σε συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς υπεύθυνους των αντίστοιχων ομάδων και των καλεσμένων μουσικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το