Κόσμος

«Απομονωμένος» στη Σιβηρία σβήνει κεράκια ο Πούτιν

e

Συγκέντρωση προς τιμήν του στην Τσετσενία, έκθεση πινάκων που τον αναπαριστούν ως “Ηρακλή” που φέρνει σε πέρας τους δώδεκα άθλους, βίντεο με παιδιά που τον υμνούν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα τα 62α γενέθλιά του στη σιβηριανή τάιγκα, μακριά από όλες αυτές τις εκδηλώσεις λατρείας που του επιφυλάσσουν οι οπαδοί του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ, είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος δίνει στον εαυτό του…ρεπό την ημέρα των γενεθλίων του.
Ωστόσο ο Πούτιν δεν βρίσκεται στο Κρεμλίνο ούτε στην κατοικία του στο Σότσι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους βρίσκεται κάπου στη σιβηριανή τάιγκα (μεγάλες εκτάσεις με δάση κωνοφόρων), “300 ή 400 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό”.
Άραγε βρίσκεται εκεί για να ψαρέψει ή να κυνηγήσει, όπως του αρέσει να κάνει; “Για να αναπαυθεί”, διευκρίνισε απλώς ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα “Κομσομόλσκαγια Πράβντα”.
Προς το παρόν, το Κρεμλίνο δεν έχει δημοσιοποιήσει ούτε φωτογραφίες ούτε εικόνες από την “ανάπαυση” του προέδρου.
Όμως στη Μόσχα, στο Γκρόζνι ή στα κοινωνικά δίκτυα, τα συγχαρητήρια στον αρχηγό του κράτους αφθονούν. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο και ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρειάσθηκε πολλές φορές να αμυνθεί έναντι κατηγοριών, κυρίως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, για προσωπολατρεία όταν είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα τραγούδια ή ημερολόγια προς τιμήν του.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το