Τοπικά

Απομάκρυνση εγκαταλειμμένων περιπτέρων στον Βόλο

Στις εργασίες απομάκρυνσης παρατημένων περιπτέρων, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης.

Όπως δήλωσε «η υπόσχεση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και της Δημοτικής Αρχής αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την ομαλή κίνηση πεζών και ΑμεΑ συνεχίζεται. Ακόμη τρία περίπτερα «έφυγαν» το προηγούμενο διήμερο, επί των οδών Αναλήψεως με 54ου Συντάγματος, Παγασών με Ρήγα Φεραίου και Δονδολίνων με Γαρέφη».
Το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, θα αποφασιστεί η αποξήλωση και απομάκρυνση από συνεργεία του Δήμου Βόλου τεσσάρων ανενεργών περιπτέρων της πόλης, τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καπουρνιώτης «η απομάκρυνση αυτών κρίνεται απαραίτητη, εφόσον τα περίπτερα δεν λειτουργούν, ενώ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη λειτουργική βελτίωση και την αισθητική αναβάθμιση. Σε πλήρη συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες και τη Βιώσιμη Κινητικότητα του Δήμου Βόλου και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Θεοδώρου και κ. Σταυρίδη, η αποκατάσταση των πεζοδρομίων που ελευθερώνονται γίνεται την ίδια ημέρα, για την ομαλή κίνηση των πεζών και ΑμεΑ.
Η αποδέσμευση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον δήμαρχό μας κ. Αχιλλέα Μπέο και τη Δημοτική μας Αρχή.
Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 70 περίπτερα στη πόλη μας, τα οποία διέκοψαν τις εργασίες τους και πλέον παραμένουν ελάχιστα, για να μας θυμίζουν το παραδοσιακό περίπτερο της γειτονιάς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το