Τοπικά

Απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς ζητούν οι περίοικοι της οδού Καποδιστρίου “Θ”

Σ13 Φ3

Την απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς ένδυσης- υπόδησης από την οδό Καποδοστρίου, η οποία γίνεται το δίμηνο Οκτώβριος- Νοέμβριος ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου περίοικοι, οι οποίοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο και διαμαρτυρήθηκαν. Όπως τόνισαν «η κατάσταση είναι απαράδεκτη, καθώς την ώρα της λαϊκής αγοράς δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τη δυσοσμία και τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ των μικροπωλητών», διαμηνύοντας στη Δημοτική Αρχή Βόλου ότι αν δεν δώσει λύση στο πρόβλημα, θα κινηθούν νομικά. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Άρης Σαββάκης δεσμεύτηκε ότι μεθαύριο Πέμπτη θα συναντηθεί με το Σύλλογο Μικροπωλητών.

Περίπου δέκα πολίτες που διαμένουν στην οδό Καποδιστρίου βρέθηκαν χθες στο Δημαρχείο Βόλου και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους, κατά την λειτουργία της λαϊκής αγοράς ένδυσης- υπόδησης.
«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τη φασαρία. Έχουμε και εμείς ανθρώπους που ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα για να πάνε στη δουλειά τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά, απευθυνόμενοι στον αντιδήμαρχο κ. Σαββάκη.
Οι ίδιοι, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν τόνισαν πως «στα πεζοδρόμια, αλλά και στις πυλωτές των πολυκατοικιών δεν τολμά κανείς να περπατήσει, καθώς μικροπωλητές αφοδεύουν και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Πώς να ζήσουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες, καθώς τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας;» επισήμαναν.
Επίσης, έκαναν λόγο για ζημιές που έχουν προκληθεί σε κουτιά της ΔΕΗ και παροχών φυσικού αερίου, ενώ τόνισαν πως τα ΙΧ των περιοίκων είναι στην ουσία αποκλεισμένα στα γκαράζ και τις πιλοτές, αφού σε όλα τα πεζοδρόμια είναι παράνομα σταθμευμένα τα φορτηγάκια των μικροπωλητών. «Αν κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης, ενώ ένα φορτηγό μικροπωλητή έσπασε ακόμη και τα κεραμίδια του σπιτιού μου στο πέρασμά του» δήλωσε περίοικος.
Σχετικά με την καθαριότητα, οι περίοικοι της Καποδιστρίου ανέφεραν πως «η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου καθαρίζει μόνο το δρόμο και τα πεζοδρόμια μένουν πεταμένα κάθε λογής σκουπίδια μετά την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς, ενώ η αντιπροσωπεία τους που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο ζήτησε την απομάκρυνση της λαϊκής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν νομικά, αφού έχουν ήδη προχωρήσει στη συγκέντρωση δεκάδων υπογραφών.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Άρης Σαββάκης δεσμεύτηκε ότι μεθαύριο Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με το Σύλλογος Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης- Υπόδησης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί λύση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το