Οικονομία

Το απόλυτο αλαλούμ στον ΕΦΚΑ: Ούτε το 2018 δεν θα διορθωθούν τα λάθη στις εισφορές

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η ΠΟΣΕΙΚΑ (ομοσπονδία των εργαζόμενων στο πρ. ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ) κατακεραυνώνει «την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό στην κοινωνική ασφάλιση.

Μάλιστα αναφέρουν πως ο ΕΦΚΑ είναι ένας «οργανισμός-τερατούργημα».

Ενδεικτικό είναι πως τα λάθη στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, ενώ σε 10 ημέρες εκπνέει η προθεσμία πληρωμής τους – δεν αναμένεται να διορθωθούν πριν από το 2018 σύμφωνα με τους ειδικούς. Υπενθυμίζεται δε πωψς την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία τα έσοδα του ΕΦΚΑ έχουν πέσει κατακόρυφα καθώς από τα 1.194.000 σημειώματα έχουν πληρωθεί τα 323.600.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την οργή, την απόγνωση και τον θυμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Ενδεικτικά αναφέρουν πως σε ορισμένα υποκαταστήματα όπως σε Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Πάτρα, Αγία Σοφία, κ.λπ. στα μητρώα εκτυλίσσονται θλιβερές σκηνές. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης υποστηρίζει πως «2,5 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ παίρνουν σάρκα και οστά με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και επανειλημμένως έχουμε εκφράσει στην πολιτική ηγεσία και στη διοίκηση».

Δεν λειτουργεί το μητρώο -Τεράστια λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ από κοινού με την ΠΟΠΟΚΠ είχαν επισημάνει πως το μητρώο του ΕΦΚΑ δεν λειτούργησε ούτε λειτουργεί ακόμη ολοκληρωμένα. «Εχουν γίνει τεράστια λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Για παράδειγμα, για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κ.λπ.».
Η απάντηση της διοίκησης πάντως ήταν πως οι αντιδράσεις γίνονται για«δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων» από πλευράς των συνδικαλιστών.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το