Τοπικά

Απόλυτη επιτυχία στις Πανελλαδικές για τους μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας 

Το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς ήρθε με χαμόγελα και επιτυχίες για τους μαθητές του Τομέα «Δομικών Έργων, Δομημένου περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού», του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Νέα Ιωνίας Μαγνησίας.
Όπως ανακοινώθηκε από το σχολείο, οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών με τηλεκπαίδευση και την εφαρμογή, για πρώτη χρονιά, της αμφιλεγόμενης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δεν αποτέλεσαν τελικά εμπόδια στην επίτευξη των στόχων τους. Όλοι όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές του τομέα: Μελέκκη Ελένη Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ιωάννινα), Δεσποτόπουλος Απόστολος Πολιτικών Μηχανικών (Βόλος), Αγαθοπούλου Ελένη Πολιτικών Μηχανικών (Πάτρα) Παν. Πελ/νήσου, Φάρης Παναγιώτης Πολιτικών Μηχανικών (Σέρρες), Φαναράς Βασίλειος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Βόλος).

Επισημαίνεται ότι το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στις Αρχιτεκτονικές Σχολές ως ειδικό μάθημα και βασικό στα προγράμματα σπουδών των Πολυτεχνικών Σχολών, διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του ΕΠΑ.Λ. (με κατεύθυνση Δομικών Έργων). Στην Α’ τάξη ως μάθημα επιλογής (Αρχές Γραμμικού και Αρχιτεκτονικού Σχεδίου) και στον Τομέα «Δομικών Έργων, Δομημένου περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού» ως βασικό μάθημα του αναλυτικού προγράμματος της ειδικότητας και στα δύο έτη (Β’ και Γ’ τάξη).
Οι καθηγητές του Τομέα συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους ευχόμαστε καλές σπουδές. Καλή σταδιοδρομία σε εκείνους που με το πτυχίο του Τεχνικού Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής θα συνεχίσουν στον επαγγελματικό βίο τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το