Ελλάδα

Απολύθηκαν 493 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία

dimosioi ipalliloi

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, 493 υπάλληλοι του Δημοσίου απολύθηκαν επειδή διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Όπως τόνισε ο ίδιος, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 0,08% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.
«Με αφορμή και το θόρυβο των τελευταίων ημερών από μερίδα του Τύπου και πολιτικά πρόσωπα, επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί (και) στο Δημόσιο, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους, απέναντι πρωτίστως στους πολίτες που εισπράττουν τις συνέπειες από την υποστελέχωσή του και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2013 απολύθηκαν 46 δημόσιοι υπάλληλοι, το 2014 άλλοι 243 ενώ το 2015 αποχώρησαν 156. Την ίδια ώρα, το πρώτο τετράμηνο του 2016 ανακλήθηκε ο διορισμός 48 υπαλλήλων.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων και ο έλεγχος γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτά, είναι διαρκής – και για το σκοπό αυτό έχει αναπτυχθεί ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία οι φορείς καταχωρίζουν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης, ότι αρμόδια υπηρεσία για την ανάδειξη των αποτελεσμάτων από τη διεξαγωγή του ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών, όσον αφορά σε πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά που εντοπίστηκαν κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών στα προσωπικά μητρώα δημοσίων υπαλλήλων, είναι το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού, στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υπάλληλοι σχετικά με την πειθαρχική παραπομπή ή την ποινική δίωξή τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το