Τοπικά

Απολογισμός πρώτου τετραμήνου των Ομίλων Αστρονομίας και Διαστημικής του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου

Με χαρά και περηφάνια, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου μοιράζεται μαζί μας τον απολογισμό των δραστηριοτήτων των Ομίλων Αστρονομίας και Διαστημικής του σχολείου για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

“Και φέτος, όπως και στο παρελθόν, οι Όμιλοι Αστρονομίας και Διαστημικής στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου ενθαρρύνουν τους μαθητές μας να εξερευνήσουν το μυστηριώδες σύμπαν γύρω μας και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη.

Στον πρώτο όμιλο, που αποτελείται από μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου, οι μαθητές παρακολουθούν παρουσιάσεις που είναι σχεδιασμένες για να εμπλουτίσουν την κατανόησή τους σχετικά με το διάστημα, την αστρονομία και τη διαστημική τεχνολογία. Μέσω αυτών των παρουσιάσεων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μυστικά του σύμπαντος και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Επιπλέον, οι μαθητές του ομίλου έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχετικά ιδρύματα και μουσεία, έχοντας μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στο θέμα και να ζήσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Οι μαθητές και όλη η σχολική μας κοινότητα μπορεί να έχει πρόσβαση στις παρουσιάσεις, (καθώς και σε παλαιότερες αναρτήσεις), κάθε στιγμή που θα το θελήσουν κάτω από την σελίδα “Αστρονομία”, στον ιστότοπο:

Νίκος Βέης – Τα Φυσικά

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνδεσμοι για τις παρουσιάσεις οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς, έχουν ως εξής:

  1. Αστρονομία 1 : https://drive.google.com/file/d/1zv-sAdRQ6XRmV6RhavVJ1pjxnPJt4Eys/view?pli=1
  2. Ηλιακές εκλείψειςhttps://docs.google.com/presentation/d/1v7sW8xGbBwHJ5KW4lCqS6dLRbTsqYd1fY9H7kz7eo6c/edit?pli=1#slide=id.p
  3. Το ηλιακό σύστημαhttps://docs.google.com/presentation/d/1v7sW8xGbBwHJ5KW4lCqS6dLRbTsqYd1fY9H7kz7eo6c/edit#slide=id.p
  4. Η Σελήνη:  https://docs.google.com/presentation/d/1yetGAnxEdIAJzeWb7pslcJFKDWc93GX1H_EnZ8FJu3M/edit#slide=id.p
  5. Οι πλανήτεςhttps://docs.google.com/presentation/d/1-NwKt9PvM1aWfmdMqJXkibpMVShOWmE0tEeg88JH8wg/edit#slide=id.p
  6. Ο Ηλιοςhttps://docs.google.com/presentation/d/15j6BPVoE1pyrLDHXf5uC-1f9tx7ae48uDztmrgbuQHI/edit#slide=id.p
  7. Τα Νεφελώματαhttps://docs.google.com/presentation/d/11ZqNQijAGyhGCa-Yg2Ej4YOal3waFfk7zLiuIGMfL_s/edit#slide=id.g2b6249a33eb_0_0
  8. Οι Γαλαξίεςhttps://docs.google.com/presentation/d/1HakSpYvQQ4CC-kWkV2S7AwhYmLb0NOkS0gTPzpd6jHg/edit#slide=id.g2b7769165b6_0_8

Στον δεύτερο όμιλο Αστρονομίας και Διαστημικής που υλοποιείται στο σχολείο μας και αποτελείται από μαθητές μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του Γυμνασίου, προγραμματίζεται εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 14ης Μαρτίου 2024 με το παρακάτω πρόγραμμα και τις παρακάτω δράσεις :

  1. Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ το οποίο είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα και βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.
  2. Ξενάγηση στο Τεχνοπάρκο, στο οποίο υπάρχει ο χώρος διάδρασης όπου ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά και εκθέματα που αναφέρονται σε επιστημονικά θέματα όπως ηλεκτρισμός, μαγνητισμός, ενθαρρύνοντας την ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιστημονική σκέψη.
  3. Επίσκεψη στο Πλανητάριο για την παρακολούθηση της παράστασης “Από τη Γη στο Σύμπαν” η οποία είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν με χρήση πραγματικών εικόνων από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.
  4. Επίσκεψη στο Κοσμοθέατρο για την παρακολούθηση της ταινίας “Τα θαύματα της Μηχανικής” η οποία αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα πίσω από τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τα μηχανικά θαύματα.

Οι Όμιλοι Αστρονομίας και Διαστημικής συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών μας για το διάστημα και την εξερεύνηση του ουρανού. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να ενθαρρύνουμε την επιστημονική περιέργεια και την αναζήτηση γνώσης στον τομέα της αστρονομίας και της διαστημικής.

Επιδιώκουμε μεγαλύτερα επιτεύγματα και περαιτέρω ανάπτυξη κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα και δραστηριότητες από τους Ομίλους Αστρονομίας και Διαστημικής”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Στο Δρέπανο Αργολίδας με τον Τάιλερ – Επισκέφτηκαν τη Γιορτή Μανταρινιού

Στο Δρέπανο Αργολίδας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή…

3 Μαρτίου 2024

Ερμού: «Ο δράστης είναι στη φυλακή;» τα πρώτα λόγια της 22χρονης που δέχτηκε τις μαχαιριές

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 22χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού, το…

3 Μαρτίου 2024

«Οι συνταγές του τόπου μας» από το 1ο Δημοτικό Αλμυρού

Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού,…

3 Μαρτίου 2024

«Δεν υπάρχει οικογένεια στην Ουκρανία που να μην έχει χάσει ανθρώπους της στον πόλεμο»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ύστερα…

3 Μαρτίου 2024

Η κοπή πίτας του ΣΕΗΜ – Μια δεξίωση με λάμψη, χρώμα και συναίσθημα

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Domotel ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση για την κοπή…

3 Μαρτίου 2024

Πέλα Σουλτάτου: Καταλαβαίνω γιατί το θέμα γυναικεία φιλία προκαλεί τόσο συχνά το ενδιαφέρον…

Η Πέλα Σουλτάτου γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει στην Αθήνα με τα δυο παιδιά της.…

3 Μαρτίου 2024