Ελλάδα

Απολογείται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές κατά της διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα βαρύ κατηγορητήριο που σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα με τον εκσυχρονισμό των 6 φρεγατών.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Παπαντωνίου νομιμοποίησε 2.800.000 ελβετικά φράγκα, χρήματα που φέρεται ότι έλαβε ως παράνομα ωφελήματα από την κατασκευάστρια εταιρία Thales. Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φέρεται ότι χρησιμοποίησε πλήθος λογαριασμών, κυρίως ελβετικών, προκειμένου να μην φθάσουν ποτέ στο πρόσωπο του οι αρχές, πολλοί εκ των οποίων ανοίχτηκαν, στο πλαίσιο των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής της χώρας μας προς την Ελβετία.

Επιπλέον, οι ανακριτές χαρακτηρίζουν επιζήμια την σύμβαση για τον εκσυχρονισμό των φρεγατών, με την ζημία να αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει διάτρητο το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι πρώτος εκείνος προσκόμισε όλους τους λογαριασμούς του στους ανακριτές, πριν έλθουν οι απαντήσεις από την Ελβετία.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το