Τοπικά

Απώλεια 9 εκ. € λόγω χειρόγραφων παραστατικών από παρακλινικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου

Το Νοσοκομείο του Βόλου έχει χάσει από το 2014, συνολικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τις παρακλινικές εξετάσεις, καθώς τα παραστατικά ήταν χειρόγραφα και δεν τα αναγνώριζε ο ΕΟΠΠΥ. Συνολικά έχουν χαθεί περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.
Η διάταξη της ηλεκτρονικής καταχώρησης δεν εφαρμοζόταν λόγω σημαντικών προβλημάτων στο λογισμικό.
Το έλλειμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νοσοκομείο να χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τα χειρόγραφα παραστατικά.
«Ισχύει, είναι γεγονός», ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος. Ο ίδιος τόνισε πως ηλεκτρονικά γίνεται η καταχώρηση τους τελευταίους μήνες του 2021 και τα ποσά πλέον βεβαιώνονται.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 35975/18.11.2014 απόφαση του ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υποχρεούνται να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τις παρακλινικές εξετάσεις που διενεργούν.
Δυστυχώς, όμως, η διάταξη αυτή δεν εφαρμόστηκε.
Η εφαρμογή της διάταξης ήταν εξαιρετικά δύσκολη αν σκεφτεί κανείς τι επικρατεί συνήθως στα επείγοντα των νοσοκομείων, όπου γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν και δε φθάνουν να εξυπηρετήσουν τους αρρώστους που συνήθως περιμένουν για ώρες στην ουρά.
Άλλωστε μέσα στο κλίμα του χάους που επικρατεί συνήθως στα επείγοντα θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ακόμη και την έλλειψη υπολογιστών που «τρέχουν» τα συστήματα.
«Τα προβλήματα λύθηκαν και τα ποσά θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά», είπε ο κ. Ντόκος.

Σε μια εβδομάδα θα λειτουργεί η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
Σε μια εβδομάδα θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο του Βόλου η νέα μονάδα μεσογειακής αναιμίας ενώ διαμορφώθηκαν και οι χώροι του μαγνητικού τομογράφου. Οι εξετάσεις στον μαγνητικό θα αυξηθούν.
«Είμαστε έτοιμοι σε πέντε ημέρες να λειτουργήσουμε σε όλα τα επίπεδα τον σχεδιασμό μας», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γ. Ντόκος και απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στις κατηγορίες που δέχτηκε το νοσηλευτικό προσωπικό από τον κ. Μαραβέγια.
«Το Νοσοκομείο είναι μια μεγάλη, δεμένη κοινωνία, με μοναδικούς επαγγελματίες υγείας», είπε.
Σε νέους, πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους, θα λειτουργεί εντός των επόμενων εβδομάδων η Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου που τώρα στεγάζεται στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του Νοσοκομείου, η Μονάδα με τα δεκάδες εξυπηρετούμενα άτομα θα λειτουργεί στον τρίτο όροφο της παλιάς πτέρυγας.
Με τη μεταστέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στον τρίτο όροφο, μπόρεσε να επεκταθεί και η Β’ Παθολογική Κλινική, η οποία εδώ και χρόνια λειτουργεί σε χώρους που δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό των κλινών.
«Μεταφέραμε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στον τρίτο όροφο σε έναν εξαιρετικό χώρο, πλήρως λειτουργικό, με εντευκτήριο, βιβλιοθήκη και άλλες παροχές. Ο νέος χώρος της Μονάδας είναι τριπλάσιος από τον νυν. Η ανακαίνιση του χώρου έγινε με δωρεά του ανώνυμου δωρητή», κατέληξε ο κ. Ντόκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το