Τοπικά

Απώλεια 20.000.000 ευρώ από τη μη επένδυση στον Αλατά

Μέχρι και 20.000.000 έχει χάσει η Κοινότητα Τρικερίου και ευρύτερα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την καθυστέρηση λόγω της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και άλλων προσκομμάτων της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο νησάκι του Αλατά απέναντι από τη Μηλίνα.
Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η αρμόδια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον της για την επένδυση ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την υλοποίησή της.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 ανέφερε πως «εδώ και 21 χρόνια κρατά αυτή η υπόθεση της επένδυσης στον Αλατά. Και αξίζει συγχαρητήρια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Πέτσας που τόσα χρόνια δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται να ελπίζει για αυτή την επένδυση που θα αλλάξει τουριστικά το Νότιο Πήλιο».
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει να κερδίσει πολλαπλά από τη μεγάλη αυτή επένδυση.
Ο δήμαρχος σημείωσε για το θέμα πως «η κοινότητα Τρικερίου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου απώλεσαν περίπου 20.000.000 ευρώ, καθώς είχε συμφωνηθεί ότι από τη στιγμή που θα υλοποιούταν η επένδυση, η περιοχή θα λάμβανε τον χρόνο πάνω από 800.000 ευρώ βάσει των όρων της σύμβασης από τη συμμετοχή στα ακαθάριστα έξοδα, τα ανταποδοτικά τέλη, την ενοικίαση και άλλα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «στα 20.000.000 ευρώ θα πρέπει να προσθέσουμε την οικονομική υπεραξία που χάθηκε από τους μισθούς των εργαζομένων, τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις προμήθειες υλών, τη γενικότερη τουριστική και οικονομική άνθηση της περιοχής. Τα υλικά κτίσματα, όπως οι πλάκες και οι πέτρες θα πρέπει να είναι από το Πήλιο, ώστε να ταιριάζουν στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της περιοχής. Παράλληλα προβλέπεται να δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας και με την εταιρεία υπήρχε όρος ότι θα προσλαμβάνονταν μόνιμοι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου».

Ο κ. Φορτούνας συμπλήρωσε πως «αυτό το θέμα το δουλεύω 21 χρόνια. Ξεκίνησε η δεύτερη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με αυτή την επένδυση και, όταν έγινε ο Καποδίστριας μάς έδωσαν το πρόγραμμα ΕΠΤΑ και κατέθεσα στο κοινοτικό συμβούλιο την πρόταση της ενοικίασης στης νησίδας Αλατάς. Οι επενδυτές το 2003 ήταν έτοιμοι να ζητήσουν άδεια από την πολεοδομία, αλλά κάποιοι προσέφυγαν στο ΣτΕ εναντίον της επένδυσης. Η απόφαση μετά από 10 χρόνια δεν ακύρωνε την επένδυση, αλλά πρότεινε κάποιες παρατηρήσεις. Τελικά φτάσαμε στο 2019 που έχουμε ένα νέο ΣΧΟΟΑΠ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης. Οι μόνοι που πιστέψαμε σε αυτή την επένδυση ήμασταν εγώ και ο διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρείας κ. Γιάννης Πέτσας».
Και κατέληξε ο κ. Φορτούνας λέγοντας πως «είμαστε πλέον έτοιμοι να υλοποιηθεί η επένδυση. Η δημοτική αρχή με κατάλληλες κινήσεις εγγυάται ότι η επένδυση θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί. Και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες καλό είναι να επιστρατευτούν όλοι προς αυτό το σκοπό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το