Πολιτισμός

Απόλαυσαν τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων – Παράσταση παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή 200 ατόμων

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε χθες το βράδυ το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με το κοινό που παρευρέθηκε στο δημοτικό θέατρο της Ν. Ιωνίας και το οποίο ήταν πάρα πολύ, να απολαμβάνει την παράσταση παραδοσιακών χορών. Η εκδήλωση με τίτλο «Όταν αρχίζει ο χορός τη σταματώ τη σκέψη, μιλεί η καρδιά με τον ρυθμό κι εκεί δεν έχει θέση» διοργανώθηκε με τη συνεργασία της ΕΚΠΟΛ – Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Η κ. Άννα Κουτσελίνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΒ και έφορος των χορευτικών ομάδων, τόνισε ότι η χθεσινή παράσταση με τις ομάδες των ενηλίκων ήταν μία απόπειρα που δεν γίνεται και πολύ συχνά, αν και αποτελεί μία δράση που δημιουργήθηκε από το 1990 στο ΛΕΒ. «Ενήλικες εκπαιδεύονται στον χορό και παρακολουθούν τα μαθήματα για λόγους συναναστροφής, επικοινωνίας, παρέας, ευεξίας κ.λπ. και είναι κάτι διαφορετικό από τις χορευτικές ομάδες επιδείξεων του ΛΕΒ» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, το εγχείρημα έχει μεγάλη απήχηση και λειτουργούν πολλά τμήματα στον Βόλο και τον Αλμυρό, παρακολουθώντας τα μαθήματα περίπου 400 άτομα, ενήλικες κάθε ηλικίας.
«Με πρόταση δική τους παρουσιάζεται σήμερα (σ.σ. χθες) η εκδήλωση, κάτι που και οι ίδιοι χάρηκαν με 200 περίπου άτομα να συμμετέχουν» επισήμανε για να σημειώσει ότι «καταλήγουμε ότι ο χορός έχει γίνει μία δράση αγαπητή στον κόσμο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι επεκτείνεται πάρα πολύ με τα χορευτικά. Εξάλλου πρόκειται για τις ρίζες μας και τον πολιτισμό μας».


Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση συμμετείχαν τα τμήματα ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του ΛΕΒ με τους δασκάλους χορού Θανάση Μπέα και Φώτη Σκαμαγκούλη.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από τις περιοχές του Πηλίου, των Κυκλάδων, της Μακεδονίας, της Θράκης, του Βόρειου Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας, των Σερρών, από τα Βλάχικα Σερρών και τη Βλάστη Κοζάνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το