Τοπικά

Αποκριάτικο πάρτι στο Γηροκομείο Βόλου

Γέμισε η αίθουσα του Γηροκομείου Βόλου στο αποκριάτικο πάρτι που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα σε συνεργασία με τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ και τα Κέντρα ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Ώρες ψυχαγωγίας για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, που πέρασαν ευχάριστα και διασκέδασαν τηρώντας το έθιμο της Αποκριάς.
Αποκριάτικο πάρτι πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γηροκομείο Βόλου σε συνεργασία με τη Μονάδα Αλτσχάιμερ και τα Κέντρα ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου σε αίθουσα του Ιδρύματος, ενώ συμμετείχε και ο Συνεταιρισμός «Ηλιοτρόπια».
Στόχος ήταν η ψυχαγωγία, η διασκέδαση και η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και των ατόμων με νοητικά προβλήματα, ενώ το μήνυμα ήταν κανένας ρατσισμός έναντι αυτών των ανθρώπων.

Οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου, αλλά και τα άτομα της Μονάδας Αλτσχάιμερ διασκέδασαν με την ψυχή τους, χαμογέλασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν.
Η κ. Αφροδίτη Πουρναράκη, ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Βόλου, τόνισε ότι «ο λόγος της εκδήλωσης είναι να γιορτάσουμε την Αποκριά, να χαρούμε μαζί με τους ηλικιωμένους, τα άτομα της Μονάδας Αλτσχάιμερ και τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Βόλου».
Η ίδια πρόσθεσε πως «αυτές οι εκδηλώσεις μάς κάνουν να ερχόμαστε πιο κοντά και να μην υπάρχει κανένα ρατσιστικό αίσθημα έναντι των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και των ατόμων με νοητικά προβλήματα, βοηθώντας και στη σύσφιξη των σχέσεων».

Από την πλευρά της η κ. Σοφία Βαρλάμη, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Γηροκομείο Βόλου, σημείωσε ότι «στηρίζουμε το Ίδρυμα, διότι Ίδρυμα και Φιλανθρωπικό Σωματείο αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία» για να συμπληρώσει πως «οι ηλικιωμένοι χαίρονται και συμμετέχουν στις γιορτές».
Η ίδια τόνισε ότι στόχος αυτού του τύπου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, είναι μεταξύ άλλων να κοινωνικοποιούνται οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Βόλου.
Τέλος η κ. Σοφία Βαρλάμη αναφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Γραφείου Πόλεως του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Ιδρύματος Γηροκομείο Βόλου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοπάλη με Αλεξάνδρας, όπου περιμένει καθημερινά από τις 10.30 έως τις 12.30 όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για το Ίδρυμα και να γίνουν μέλη, έτσι ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα το Γηροκομείο Βόλου.

Η κ. Βασιλική Πανοπούλου, κοινωνική λειτουργός στο Γηροκομείο Βόλου, επισήμανε ότι «η εκδήλωση γίνεται για να είναι ευτυχισμένοι οι ηλικιωμένοι. Οι Απόκριες είναι ένα έθιμο για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, έτσι κι εμείς ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλες τις δομές, διότι το Γηροκομείο είναι μία αγκαλιά για όλη την Τρίτη Ηλικία, προσφέρουμε ψυχαγωγία, χαμόγελα, αγάπη και μία μεγάλη αγκαλιά».
«Δεν αναβάλλουμε τίποτα για αύριο, γιατί δεν ξέρουμε αν το αύριο θα υπάρχει στην Τρίτη Ηλικία και ειδικά στους νοσούντες. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας τιμά με την παρουσία του» κατέληξε η κ. Βασιλική Πανοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το